У Сокальському районі 4 особи отруїлися чадним газом

У Сокальському районі 4 особи отруїлися чадним газом
Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА
повідомляє, що 9 січня близько 23:55 год. у сел. Жвирка Сокальського району по вул. Миру, 2б, отруїлись, ймовірно, чадним газом, 4 особи, з них 2 дітей, яких у стані середнього ступеню важкості було госпіталізовано у Сокальську ЦРЛ, а саме:
місцева мешканка 1980 року народження;
місцева мешканка 2011року народження (дитина);
місцева мешканка 2001 року народження (дитина);
місцевий мешканець 1973року народження.
Працівниками ПАТ “Львівгаз” припинено подачу газу до квартири (обладнана газовою колонкою та котлом).
Обставини події встановлюються.

Увага!
Порушення правил безпеки при експлуатації в холодну пору року пічного і газового опалення - поширена причина виникнення пожеж у побуті та нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням чадним газом.
У зв’язку із перепадами атмосферного тиску під час коливання температури повітря порушується тяга в димових і вентиляційних каналах, що негативно впливає на роботу газового і пічного обладнання, тому закликаємо мешканців області неухильно дотримуватися наступних правил:
у разі використання для опалення газових приладів у сильний вітер не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвід продуктів згоряння в димоходи, оскільки є загроза виникнення зворотної тяги, при цьому продукти згоряння попадають у приміщення;
у період різких похолодань власники житлових будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів і вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання димоходів;
не використовувати для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади, газові кухонні плити.

Джерело: news.guru.ua

Категорії: Новини Львова

10.01.2019 09:43