У Слов’янську та Маріуполі гвардійці присягнули на вірність українському народові

У Слов’янську та Маріуполі гвардійці присягнули на вірність українському народові

15 грудня відбулись урочистості з нагоди прийняття Присяги у військових частинах Національної гвардії. Гвардійці готувалися до цього дня місяць.

Церемонія складання присяги у Слов’янському полку проходить вдруге. Проте сьогодні вперше за всю історію цього плацу слова присяги вимовили жінки-гвардійки. Вони пройшли повноцінний курс підготовки молодого поповнення і тепер служитимуть за контрактом.

«Я витримала курс підготовки, фізично багато готувалася. Якщо чесно, то мені наразі здається, що не так вже й важко було. За чотири тижні звикла, зміцніла. І, я думаю, що чоловік пишається мною. Він у мене теж військовий», – поділилася своїми враженнями Олена Резніченко.

Військовослужбовці промовляли слова присяги усвідомлено, дехто із ледь помітним хвилюванням, проте в усіх голосах вчувалась гордість і готовність до захисту українського народу.

Зі складанням присяги військовослужбовців привітав командир військової частини 3057 полковник Олександр Крячко. Він, зокрема, зазначив: «Я хочу, щоб Ви пам’ятали про те, що присяга приймається лише один раз. Упевнений, що кожен з Вас буде сумлінно виконувати свій службовий обовязок в імя збереження добра, миру і спокою в Україні».

До більшості бійців строкової служби приїхали рідні та близькі. Серед цивільних гостей вирізнялися виправкою та одностроями батьки-військові. Після складання присяги вони підійшли до своїх синів. З одним з них ми познайомились.

«Я брав участь в АТО. Прийшов час і моєму старшому синові захищати Батьківщину. Він захотів піти саме до Національної гвардії і саме у Слов’янськ. Я його рішення підтримую і пишаюсь своїм сином, як батько, і як заступник Кропивницького районного військового комісаріату», – заявив батько солдата.

Його син, у свою чергу, розповів батькові як йому служиться, навіть спробував це зробити, як то кажуть, «по формі». Нас же запевнив, що служити йому подобається.

«Мені запропонували служити у Слов’янську і я без вагань погодився. Під час підготовки були дуже позитивні моменти, і дуже багато знань вклали в нас інструктори з вогневої, фізичної, стройової підготовки», -розповів солдат Костянтин Жердій.

«Повноцінно засвоїти ази військової науки, набратись досвіду, реалізувати свої прагнення та потенціал», – побажав молодим людям заступник командира військової частини 3035 підполковник Олександр Тесніков.

Після завершення урочистостей представники командування зібралися з батьками строковиків, розповіли про умови служби та надали свої контакти.

 NEWS

Сергій Молотков, Галина Фалько


Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

17.12.2018 11:27