У частинах Східного ОТО гвардійці дали військову клятву

Хлопці осіннього призову 2018 року, а також контрактники долучаються до гвардійських лав Сходу України. Серед них двоє синів ветерана батальйону «Донбас», які будуть служити у військовій частині 3035.
Вони свідомо обрали свій шлях, приїхали з усіх регіонів держави, пройшли навчальних збір з підготовки поповнення, аби вимовити завітні слова: «Я вступаю на військову службу та урочисто присягаю на вірність Українському народові!»
«З цього часу ваша служба, кожен вчинок, буде звірятися зі словами, які ви проголосили та завірили власним підписом. Та пам’ятайте, що порушення клятви нанесе непоправної шкоди нашій країні», – нагадав бійцям заступник командира військової частини 3035 підполковник Олександр Тесніков.
«Військова присяга – це знаменна подія для кожного з юнаків, які осягають нову науку - бути солдатом», - зазначив начальник штабу військової частини 3057 полковник Сергій Совінський.
Серед батьків стояв примітний чоловік у чорній мазепинці з тризубом. Сьогодні для нього особливий день. Двоє його синів, Микита та Олександр, пішли служити Україні, за яку він бився два роки у складі БСП «Донбас».
«Хлопці самі пішли. Добровільно. Один в університеті навчався. Другий в технікумі у Дніпрі. Це їхнє рішення. Для мене це – гордість. Держава довірила їм свою свободу, свою незалежність, свою волю – треба її захищати», – демобілізований військовослужбовець НГУ Володимир Сябро.
Цей день виявився сповнений несподіванок, зокрема й романтичного характеру. Один з бійців, Дмитро Гаврилюк, просто перед своїми побратимами освідчився своїй коханій і запропонував руку та серце. Олена, не вагаючись, відповіла «Так!»
«Це – щастя, я не очікувала. Ми зустрічаємось ще зі школи. Ми з маленького села з Житомирської області», – поділилася наречена Дмитра Олена.
«Мені дуже приємно, що син у мене такий романтик. Як дізналася – сприйняла за належне, бо він у мене мудрий, розумний, надійний. Я їх благословляю. І хай їм Бог допомагає», – матір військовослужбовця пані Інна.
Проте повернемося до військових реалій. На гвардійців тепер чекає два тижні підготовки за напрямками та розподіл по підрозділах. Проте вже найближчим часом бажаючі зможуть перейти на контрактну службу чи вирушити на навчання до Національної академії НГУ.

 NEWS

 NEWS

 NEWS

Сергій Молотков, Богдан Кондратов, Галина Фалько

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Житомира

10.12.2018 10:44