Стрийщина піклується про електрозбереження

Стрийщина піклується про електрозбереження
11 листопада Україна та світ відзначила міжнародний День енергозбереження. Основна мета – привернути увагу до раціонального використання енергоресурсів. З метою зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів через стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів в Стрийському районі прийнята «Програма Енергозбереження для населення Стрийського району на 2017-2020 роки», яка затверджена рішенням сесії Стрийської районної ради від 23 березня 2017 року № 151.

У рамках реалізації даної Програми розроблено ефективний механізм стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів. Суть цього механізму полягає в тому, що районний бюджет відшкодовує позичальникам 15% ставки у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та на впровадження заходів, орієнтованих на використання альтернативних джерел енергії.

В районному бюджеті на фінансування даної Програмиу 2018 році передбачено кошти в сумі 82,0 тис.грн.

Укладено договори про співпрацю між райдержадміністрацією та кредитною спілкою “Вигода” і філією АТ «Ощадбанк».

За 10 місяців 2018 року надано 41 кредит на загальну суму 1 233,9 тис.грн та відшкодовано з районного бюджету 73,2 тис.грн.

У бюджетних установах також впроваджуються енергозберігаючі заходи. Цього року реалізовувались мікропроекти по заміні вікон і дверей, утеплення фасадів і дахів.

Так в установах освіти Стрийського району реалізовано 4 мікропроекти по впровадженню енергозберігаючих заходів на загальну суму 975,3 тис.грн., а саме:

- «Капітальний ремонт внутрішніх приміщень школи та заходи з енергозбереження Верчанської СЗОШ І-ІІ ступенів по вул.Стрийській,64 с.Верчани»;

- «Капітальний ремонт шатрової покрівлі СЗОШ І ст.с.Комарів»;

- «Капітальний ремонт віконних прорізів у середній загальноосвітній школі І-ІІ супенів по вул.Лесі Українки,45 в селі Нижня Лукавиця»;

- Капітальний ремонт віконних і дверних прорізів НВК «Дулібський ЗНЗ І-ІІст.-ДНЗ» по вул.Заводській,14 вс.Дуліби».

У галузі культури впроваджено 4 мікропроекти на загальну суму 1,1 млн.грн., а саме:

- Капітальний ремонт дверних та віконних прорізів будівлі Народного Дому с.Підгірці ;

- Капітальний ремонт покрівлі Народного Дому с.Баня Лисовицька ;

- Капітальний ремонт Народного Дому с.Піщани;

- Капітальний ремонт Народного Дому с.Верхня Стинава (заміна вікон та дверей).

Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

13.11.2018 15:39