У Львівській обасті засудили організатора незаконного видобутку корисних копалин(ФОТО)

У Львівській обасті засудили організатора незаконного видобутку корисних копалин(ФОТО)
Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину та, враховуючи угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинувачуваним, призначив узгоджену сторонами міру покарання у вигляді штрафу на користь держави в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Незаконну діяльність зловмисника з незаконного добутку корисних копалин викрили та припинили працівники Управління захисту економіки Львівщини спільно з працівниками Городоцької місцевої прокуратури.

Правоохоронці встановили, що 58-річний мешканець Яворівського району, не маючи відповідних дозвільних документів, організував на території Чолгинського орнітологічного заказника місцевого значення видобуток піску, який у подальшому реалізовувався як будівельний матеріал мешканцям та юридичним особам регіону.

«Підприємця» затримали під час незаконного видобутку піщаної суміші, у нього було вилучено екскаватор та вантажну автомашину.

Зловмиснику було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.252 КК України (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду), а обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Суд, враховуючи угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, призначив узгоджену сторонами міру покарання у вигляді штрафу на користь держави в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково. Чолги́нський зака́зник — орнітологічний заказник місцевого значення в Україні. Утворений в 1997 році та розташований у межах Яворівського району Львівської області. Загальна площа складає 820 га та охоплює лісовий масив з двома водоймами, а також водно-болотний природний комплекс. Місце зупинки під час сезонних міграцій водоплавних птахів, у тому числі рідкісних, занесених до Червоної книги України.


Відділ комунікації поліції Львівської області

за матеріалами УЗЕ у Львівській області




Джерело: lv.npu.gov.ua

Категорії: Новини Львова

23.10.2018 10:58