У рамках Книжкового форуму на Стрийщині провели зустрічі з письменниками(ФОТО)

У рамках Книжкового форуму на Стрийщині провели зустрічі з письменниками(ФОТО)
У рамках Книжкового форуму на Стрийщині у бібліотеці с.Добряни відбулася літературна зустріч з українським письменником, громадським та політичним діячем, прозаїком, публіцистом, доктором філософії в галузі політології, народним депутатом України першого скликання Володимиром Шовкошитним, який є автором близько двох десятків збірок поезії, романів, кіносценаріїв. Лауреат премій ім. Бойченка, ім. Сковороди, ім. Островського, ім. Куліша, міжнародних премій ім. Василя Стуса, «Тріумф» тощо. Також є учасником та організатором обох Майданів. Його історичні романи «Хресна путь», «Білий кречет», «Боривітри», збірка поезій «Запали свічку» були серед лідерів книжкових рейтингів, а роман «Глиняний кіт» номінувався на Шевченківську премію.

Володимир Шовкошитний представив власну творчість та новинки видавництва «Український пріоритет». Родзинкою заходу було авторське виконання поезії. Видавець зупинився і на своєму романі-трилогії «Кров – свята», який охоплює період від Голодомору і майже до наших днів. Як розповів Володимир Шовкошитний, матеріали для книги він збирав 12 років, працюючи в українських, польських, німецьких архівах. На завершення письменник побажав усім, а особливо молоді вірити в свої сили і впевнено йти до поставленої мети, бо успіх великою мірою залежить від позитивного налаштування людини. Присутні літературної зустрічі мали можливість придбати нові книжки та отримати автографи Володимира Шовкошитного.

У рамках проведення третьої Книжкової толоки на Стрийщині гостем читальної зали центральної районної бібліотеки був український поет, перекладач, автор багатьох українських пісень та драматург Богдан Стельмах.

Любити творчість Стельмаха можна за різні аспекти. Але усі однозначно цінують її за плідну співпрацю з Володимиром Івасюком. Адже шість віршів, на які створив мелодію геніальний композитор, стали хорошим результатом дружби обох творчих людей. Такі твори, як «Два перстені», «Лиш раз цвіте любов», «Запроси мене у сни свої» та ін. стали відомими і знаними не тільки на Україні, а й за її межами. Співпрацював поет і з іншими композиторами – Ігорем Білозіром, Мирославом Скориком, Віктором Камінським, Олексієм Екімяном та ін. На літературну зустріч завітали заступник голови Стрийської РДА Оксана Мелень та начальник відділу культури Людмила Курилишин. Присутні мали можливість зробити автограф сесію з відомим поетом.






Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

22.10.2018 13:27