ФСБ РФ затримало українських рибалок з тимчасово окупованої території України

ФСБ РФ затримало українських рибалок з тимчасово окупованої території України
Підконтрольні Російській Федерації самопроголошені органи відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, висуваючи незаконні вимоги щодо стягнення коштів з рибалок на користь окупаційної адміністрації змушують людей ризикувати та шукати кращого вилову біля берегів країни-агресора наражаючись на небезпеку бути затриманими представниками прикордонної служби ФСБ РФ.Про це повідомили у прес-службі Донецького прикордонного загону.

Зокрема, сьогодні, співробітники ПС ФСБ в морі неподалік населеного пункту Весело-Вознесенка (РФ), затримали двох громадян України, які здійснювали вилов риби на маломірному плавзасобі. До Таганрозької затоки українські рибалки вийшли з тимчасово окупованого населеного пункту Холодне.

Прикордонне управління ФСБ РФ вже проінформувало ЗМІ про відсутність дозволу на вилов водних біологічних ресурсів у українців та відкриття проти них справи про адміністративні правопорушення. При цьому прикордонники країни-агресора не оголошують про не можливість отримати такий дозвіл громадянами, що змушені перебувати під російською окупацією, а відповідальність за порушення захисту прав цивільного населення повністю лежить на Російській Федерації як державі-окупант.

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил нагадують рибалкам про небезпечну ситуацію, що склалася нині в Азовському морі. Задля збереження власної свободи слід обовязково мати при собі документи, які посвідчують особу, виходити в море зі встановлених пунктів базування та не відходити надто далеко від берега.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

12.10.2018 13:22