Маріупольчанка тричі потрапила на гачок аферистів, намагаючись «врятувати» сина від тюрми

Не дивлячись на численні попередження поліцейських про факти шахрайства, громадяни продовжують потрапляти на гачок аферистів. Серед найпоширеніших шахрайських схем зловмисників залишаються: інтернет-шахрайство (покупки/продаж товарів через інтернет), під приводом надання банківських послуг, «визволення» родича з тюрми та смс-повідомлення про виграш.

До співробітників Лівобережного відділення поліції по допомогу звернулась 68-річна жінка, яка повідомила, що відправила шахраю 28 тисяч гривень за «спасіння» сина від тюрми.

До потерпілої зателефонував невідомий, який представився її сином. Незнайомець розповів, що потрапив до відділу поліції. Далі слухавку взяв, нібито, співробітник поліції, сказав, що її син побив одного з місцевих мешканців та розбив йому телефон, через що знаходиться у відділенні поліції. Аби звільнити його від кримінальної відповідальності, жінка повинна сплатити 8 тисяч гривень за розбитий телефон.

Не вагаючись, матір перерахувала зловмисникові вказану суму. Далі псевдополіцейський повідомив, що потерпілий вимагає ще й моральну компенсацію у такому ж розмірі. Маріупольчанка перерахувала вказану суму та стала чекати сина. Вже через декілька хвилин до потерпілої втретє зателефонував невідомий та на цей раз повідомив, що чоловік якого, нібито, побив її син, помер в лікарні та аби звільнити сина від кримінальної відповідальності на цей раз жінка повинна сплатити ще 11 тисяч гривень.

Співрозмовниця знову виконала всі вказівки шахрая. Лише через годину зателефонувала синові, який навіть не підозрював про «свої пригоди».

Наразі правоохоронці встановлюють особи зловмисників.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Поліцейські звертаються до гостей та мешканців Маріуполя: ніколи ні за яких обставин не довіряйте невідомим. Ретельно перевіряйте будь-яку отриману інформацію.

Центральний відділ поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

10.10.2018 14:40