На Стрийщині планують відзначення 76-ої річниці створення УПА та Дня захисника України

На Стрийщині планують відзначення 76-ої річниці створення УПА та Дня захисника України
Сьогодні, 4 жовтня, відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки та відзначення на Стрийщині 76-ї річниці створення УПА та Дня захисника України. Засідання проходило за участю заступника голови Стрийської райдержадміністрації Оксани Мелень, заступника голови Стрийської районної ради Мирона Войтовича, начальників відділів і секторів райдержадміністрації, керівників громадських організацій району.

Заступник голови РДА Оксана Мелень довела до відома присутніх план заходів, затверджених розпорядженням голови райдержадміністрації Василя Зубрицького з метою вшанування бойового подвигу та самовідданості воїнів УПА та учасників АТО (ООС), національно-патріотичного виховання молоді.

Члени оргкомітету розглянули головні організаційні моменти, внесли пропозиції щодо формату проведення заходів, визначили місце та час проведення районних урочистостей. Під час засідання обговорили детальний сценарій районного свята, з яким ознайомила начальник відділу культури Людмила Курилишин.

Як зазначила заступник голови РДА Оксана Мелень, дуже важливо у такий день вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за нашу незалежність і тих, хто сьогодні жертвує своїм життям за мир і спокій у нашій країні. Вона запросила громадськість долучитися до спільної молитви у Катедральному Храмі Успіння Пресвятої Богородиці м.Стрий за участю владик Тараса Сеньківа та Богдана Манишина, під час якої освятять сорочки, вишиті для воїнів АТО (ООС) у рамках проекту «Вишиваний оберіг Тобі, наш Український захисник». Особливу увагу вона звернула на участь молоді у зазначених заходах, зазначивши, що заходи з нагоди Дня захисника України мають носити виховний характер, щоб наші учні, молодь на прикладі воїнів УПА та АТО виростали справжніми громадянами України та патріотами. За підсумками засідання дано відповідні доручення.

Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

04.10.2018 17:57