Мандрівники зі Стрийщини здійснили сходження на гору Пікуй(ФОТО)

Мандрівники зі Стрийщини здійснили сходження на гору Пікуй(ФОТО)
Вчора, 12 серпня, у межах відзначення Міжнародного дня альпінізму на Львівщині команда мандрівників зі Стрийщини на чолі з заступником голови РДА Оксаною Мелень та керівником апарату райдержадміністрації Юрієм Вільшинським здійснили сходження на найвищу вершину Львівщини – гору Пікуй.

Понад три сотні учасників спробували свої сили під час сходження задля благодійної мети - придбання спеціального візка «жульєтки» із електропідсилювачем, за допомогою якого люди з церебральним паралічем матимуть змогу подорожувати горами.


Серед мандрівників – Ірина Трач, яка цьогоріч вперше піднімається на гірську вершину із допомогою «жульєтки», яка наразі є єдиною в Україні. Завдяки сьогоднішньому сходженню організатори сподіваються придбати ще одну, щоб дати можливість більшій кількості людей з інвалідністю реалізувати свої мрії.

Для усіх ж, хто не мав змоги здійснити сходження, але готовий допомогти здійснити мрію осіб з інвалідністю, організатори наголошують, що збір коштів на придбання «джульєтки» триває. Детальніше тут.

Мандрівка стартувала від села Верхнє Гусне та тривала увесь день.





Джерело: https://stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

14.08.2018 12:10