Оператори колл-центру 102 в цьому році допомогли врятувати 90 дітей, утримуючи їх на зв’язку до приїзду поліції

Оператори колл-центру 102 в цьому році допомогли врятувати 90 дітей, утримуючи їх на зв’язку до приїзду поліції

«Не клади, будь ласка, слухавку, я буду з тобою, поки ти не опинишся в безпеці» - закликають маленьких заявників дівчата-оператори колл-центру поліції Донеччини, коли життя дитини під загрозою. Телефонний контакт з поліцейськими відлякує зловмисників та дає змогу вивести дитину із зони небезпеки. Всього по допомогу до поліцейських від початку року звернулися 2273 неповнолітні.
Діти телефонували до Єдиного аналітичного сервісного центру поліції (UASC) в двох випадках: коли потрапляли в біду самі або хотіли захистити своїх рідних або друзів. Майже кожен другий виклик надійшов від дітей молодше 14 років.
Поліцейські реагують на всі дзвінки без виключення. Найчастіше підлітки зверталися до поліції через заподіяння тілесних ушкоджень, насильство у сім’ї, конфлікти, а також за порадою.
Страшно, що, як правило, малеча просила у поліцейських захисту від найрідніших людей – мами, тата, діда. Коли в Маріуполі п’яна матір почала жорстоко бити 14-річну доньку, дівчинці було нікуди бігти і в пошуках порятунку вона набрала номер 102.
У ті хвилини, поки наряд поліції їхав на місце, операторка по телефону тримала постійний звязок зі школяркою, заспокоювала дитину та координувала її дії, щоб не сталося біди. Дівчину, яка, як виявилося, не вперше стає жертвою домашнього насильства з боку матері, врятовано, а жінку взято на профілактичний облік.
В Костянтинівці дзвінок до поліції запобіг розправі підлітків над 15-річною однокласницею: розуміючи, що вони в прямому «ефірі» лінії 102, бешкетники відступили, і дівчину вдалося відвести у безпечне місце.
Колл-центр 102 працює як служба спасіння. Поліцейські застосовують міжнародну практику утримання абонентів на лінії, а всі працівниці центру мають необхідні навички допомоги дитині в стані кризи.
Так, на початку року дівчина-оператор врятувала життя 17-річного хлопця, який мало не стрибнув з висотки. Саме розмова з фахівцем, якому він зателефонував в останню мить, допомогла юнаку відмовитися від непоправного кроку.
Всього з початку року працівниці UASC зберегли життя та здоров’я 90 дітей, утримуючи їх на лінії.
Для безпеки дітей поліцейські запровадили також мобільний додаток «Поліція 102». Він простий у користуванні та дозволяє швидко викликати поліцію і повідомити батьків про небезпечну ситуацію одним натисканням кнопки. Завантажити мобільний додаток можна в App Store і Google Play.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

10.08.2018 16:40