На Львівщині три медичні заклади отримали перші кошти за договором з Національною службою здоров’я

На  Львівщині три медичні заклади отримали перші кошти за договором з Національною службою здоров’я
Три медичні заклади області, що уклали договори з Національною службою здоров'я України, отримали на свої рахунки перші кошти. Це Червоноградський Центр первинної медико-санітарної допомоги, Моршинська міська лікарня, Гніздичівська амбулаторія загальної практики сімейної медецини.

Нова система фінансування закладів первинної допомоги працює за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Кожен з цих закладів отримав фінансування відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями, та додатково — за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладів, але ще не обрали лікарів. Для багатьох закладів це значно більше коштів, ніж вони отримували щомісяця до впровадження змін у системі охорони здоров’я.

Нагадаємо, що у 2018 році базовий тариф за обслуговування одного пацієнта складає 370 грн на рік. До цього базового тарифу застосовуються коефіцієнти залежно від віку. Зокрема, за обслуговування дитини віком до 5 років лікарня отримає 1480 грн на рік. А за обслуговування пацієнта, старшого за 65 років — 740 грн. У середньому тариф за обслуговування однієї людини за новою системою становить 550 грн і це майже вдвічі більше, ніж за субвенцією. 25 липня НСЗУ оголосить «другу хвилю» підписання договорів із закладами.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Червонограда

16.07.2018 18:14