Новини Марiупольської ОДПІ

Новини Марiупольської  ОДПІ


ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!
ГУ ДФС у Донецькій області повідомляє про зміну реквізитів бюджетних рахунків для сплати податків і зборів до державного і місцевих бюджетів, які починають діяти з 02.07.2018.
Шановні громадяни! Якщо ви збираєтесь сплатити будь-який податок, будь ласка, УТОЧНІТЬ БЮДЖЕТНИЙ РАХУНОК!!!
З новими рахунками можливо ознайомитись в Центрах обслуговування платників державних податкових інспекцій області та на субсайті ГУ ДФС у Донецькій області (dn.sfs.gov.ua) у розділі «Бюджетні рахунки».
ГУ ДФС у Донецькій області


Маріупольська ОДПІ: за перше півріччя 2018 року Центрами обслуговування платників було надано понад 26 тисяч адміністративних послуг
Протягом січня – червня 2018 року Центрами обслуговування платників (далі - ЦОП) Маріупольської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області було надано 26865 адміністративних послуг.
За перше півріччя 2018 року фахівцями ЦОП видано карток платників податків та внесено до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків – 11005; відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 6891; витягів з реєстру платників єдиного податку – 1921; зареєстровано книг обліку розрахункових операцій - 1939; зареєстровано книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 1264; зареєстровано платників єдиного податку – 1218.
Крім того, для зручності платників в Центрах обслуговування платників надаються консультаційні та інформаційні послуги щодо застосування податкового законодавства, порядку заповнення декларацій та оформлення податкової знижки.
Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області


Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області: легалізація заробітної плати - один із резервів поповнення місцевих бюджетів
Проблема нелегальної зайнятості та тіньової зарплати становить серйозну соціально-економічну загрозу для кожного міста. Небезпека тіньової зарплати полягає перш за все в тому, що потерпають від цього громадяни, які погоджуються одержувати зарплату у «конверті» без належного оформлення трудових відносин. За таких умов втрачається трудовий стаж, а досягнувши пенсійного віку, громадяни позбавляються можливості мати гідне пенсійне забезпечення. Місцеві бюджети, у разі порушення законодавства про оплату праці, не отримують значні суми податків, що обмежує виконання різноманітних соціально-економічних програм розвитку міста. Легалізація заробітної плати – один із резервів поповнення місцевих бюджетів. Підприємства, установи, організації та громадяни - суб`єкти підприємницької діяльності повинні дотримуватись чиннго законодавства при виплаті заробітної плати та нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків. Шановні роботодавці! Закликаємо Вас легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах». Це дозволить: громадянам отримати реальну соціальну підтримку, місцевому бюджету - реалізувати низку важливих соціальних програм. Пропонуємо Вам негайно зареєструвати належним чином трудові відносини із своїми найманими працівниками, у іншому випадку, контролюючі органи вимушені будуть застосовувати всі заходи впливу в межах їх компетенції. Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

Шановні громадяни – платники земельного податку та податку на нерухоме майно!

Маріупольська ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області нагадує, що земельний податок та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Граничний термін сплати податків - 29 серпня 2018 року.
Якщо податкові повідомлення - рішення не надійшли, то необхідно звернутися до Центру обслуговування платників м. Маріуполя за адресою: вул. А. Куїнджі, 93.
Шановні громадяни, своєчасно сплачуйте податки!
Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

Оголошення
Телефони «гарячої лінії» по переміщенню товарів в зоні проведення АТО: 093-443-44-09, 067-717-36-88

У червні 2018 року органами фіскальної служби Донеччини надано

понад 20 тисяч адміністративних послуг

У січні-червні 2018 року зафіксовано майже 136,2 тис. звернень представників бізнесу та громадян до органів фіскальної служби Донецької області за отриманням адміністративних послуг.

Фахівцями центрів обслуговування платників податків у червні надано 20 255 адміністративних послуг, що майже на 20% більше, ніж у червні 2017 року (16936). Відмовлено в наданні 178 адміністративних послуг (що складає менше 0,9% від загальної кількості звернень щодо надання адміністративних послуг), оскільки суб’єктами звернень не були дотримані відповідні умови для отримання адміністративних послуг.

Як і раніше, найбільш популярним у громадян зверненням у червні п.р. залишається адміністративна послуга з видачі картки платника податків, внесення до паспорту громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (далі – ДРФО) – видано 9172 таких картки, що становить 45,3% від загальної кількості наданих адмінпослуг.

Також запитуваними адміністративними послугами у звітному місяці були видача відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 3528 (17,4%), реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 1288 (6,4%), надання витягів з реєстру платників єдиного податку – 1277 (6,3%), реєстрація платника єдиного податку – 1077 (5,3%), реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 876 (4,3%) та ін.

Головним управлінням ДФС у Донецькій області видано 1211 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами (з них 710 і 501 ліцензія відповідно), анульовано 105 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами за заявами суб’єктів господарювання (з них 55 і 50 ліцензій відповідно)

Донеччина: 30 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень передано до правоохоронних органів з початку 2018 року

У січні-червні поточного року за результатами дослідження діяльності суб’єктів господарювання Донеччини управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Донецькій області підготовлено та передано до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з Кримінальним кодексом України 30 матеріалів, за якими виявлено можливі збитки на суму 722 млн гривень.

В результаті розгляду матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень, що були направлені до правоохоронних органів, 4 матеріали було приєднано до кримінальних проваджень. Крім того, порушено і обліковано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 12 кримінальних проваджень на суму 66,3 млн грн.

Майже 47 % від усіх виявлених правопорушень – це порушення у сфері державних закупівель. Так, з початку року управлінням вже складено 14 матеріалів щодо порушень в сфері державних закупівель, з яких 1 матеріал було приєднано до кримінальних проваджень та 5 кримінальних проваджень було обліковано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Головним управлінням ДФС у Донецькій області з метою недопущення використання коштів з бюджету поза правовим полем продовжують вживатися заходи щодо виявлення, аналізу та організації проведення перевірок осіб, які здійснюють фінансові операції, що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Фантом: упереджено 3 спроби незаконного
переміщення ТМЦ через лінію розмежування на 118 тис. гривень

Співробітники спецпідрозділу податкової міліції ДФС, який залучений до складу Об’єднаних сил, спільно з працівниками прикордонної служби України під час несення служби на КПВВ виявили 3 спроби порушення порядку переміщення товарів на тимчасово окуповану територію України.
Так, мешканець м. Донецька намагався приховано перевезти через лінію зіткнення з тимчасово окупованої території апарат для повітряно-плазменої різки металу орієнтовною вартістю 15,7 тис. гривень.
Під час огляду автомобіля Ford Tranzit податківці виявили спробу іншого донеччанина перевезти з тимчасово окупованої території України побутову техніку (сушильну машину Meile-T 8402C, автоматичну пральну машину Miele-W 3240, посудомийну машину Bosch) загальною орієнтовною вартістю 76,2 тис. гривень.
Мешканка м. Донецька намагалася приховано перенести з тимчасово окупованої території України вироби зі сріблястого металу зі вставками, в поліетиленових пакетах, з пломбами та бірками «виготовлено зі срібла» загальною орієнтовною вартістю 26,1 тис. гривень.
Також виявлено факт здійснення пасажирських перевезень з тимчасово окупованої території України за грошову винагороду без державної реєстрації як субєкта господарювання.
Відносно порушників складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення, в т.ч. 3 протоколи за ч.1 ст.204-3 та 1 протокол – за ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлено на розгляд до суду. Товарно-матеріальні цінності загальною орієнтовною вартістю 118 тис. гривень вилучено до прийняття рішення судом.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

12.07.2018 09:16