На Жидачівщині відбудеться громадське обговорення ДПТ земель промисловості для підготовки аукціону

На Жидачівщині відбудеться громадське обговорення ДПТ земель промисловості для підготовки аукціону
Відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 р. № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» та Положення про порядок проведення у місті Жидачеві громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації, затвердженого рішенням Жидачівської міської ради від 25.10.2012 р. № 515, з метою ознайомлення членів територіальної громади міста Жидачева з проектом детального плану території земель комунальної власності промислового призначення в районі вулиці Оболонь в м. Жидачеві Жидачівська міська рада повідомляє про початок обговорення та подання пропозицій до вказаного проекту.

Метою проекту детального плану території (далі – ДПТ) є визначення земельної ділянки для будівництва та обслуговування об’єкта інженерної інфраструктури, що відводиться за призначенням – землі під розміщення, будівництво, експлуатацію та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ, органзацій.

Склад проекту детального плану території:

текстові матеріали (пояснювальна записка);
графічні матеріали:
- схема розташування території в планувальній структурі міста Жидачева (викопіювання з генерального плану м. Жидачева), М 1:5000;

- план топографічного знімання в районі вулиці Облонь в м. Жидачеві з погодженням інженерних служб, М:1000;

- опорний план, схема існуючих планувальних обмежень, М 1:1000;

- проектний план, схема прогнозованих планувальних обмежень, М 1:1000; план червоних ліній, М 1:1000; схема інженерних мереж, споруд та використання підземного простору, М 1:1000;

- схема організації руху транспорту та пішоходів, М 1:1000; креслення поперечних профілів вулиць, М 1:200; схема інженерної підготовки території та вертикального планування, М 1:1000.

додатки (завдання на розроблення детального плану території, копія рішення Жидачівської міської ради від 19.04.2018 р. № 489).
Проектом ДПТ опрацьована територія орієнтовною площею 22,71 га.

Ділянка, яка розглядається цим детальним планом, розташована у східній частині м. Жидачева поруч з адміністративною межею міста в межах промислового вузла, а саме: в межах території кварталу, що ще формується, та знаходиться на південному сході промислового вузла. Проектом охоплено територію в межах вулиці Д. Галицького, що збігається з частиною автошляху М-12 (Е50) та сполучає центральну частину міста з околицею, а також вул. Оболонь, що обслуговує сусідні промислові квартали.

Територія ДПТ межує з територіями об’єктів промислового вузла, транспортної інфраструктури, об’єктами інженерної інфраструктури та з територіями сільськогосподарського призначення. Промисловий вузол сформований вздовж залізниці та пов’язаний з залізничною станцією, що обслуговує існуючі підприємства. Також промисловий вузол обмежений автомобільною дорогою міжнародного значення М-12.

Територія детального плану обмежена:

- з північного заходу, півночі та північного сходу автодорогою міжнародного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Вінниця-Кіровоград-Знам’янка), що співпадає з частиною європейського автомобільного маршруту Е 50 (Брест (Франція) – Махачкала), та проходить через м. Жидачів, та адміністративною межею населеного пункту, за якими простягаються землі сільськогосподарського використання в межах Жидачівської міської ради, що перебувають у постійному користуванні Жидачівського професійного ліцею;

- зі сходу на південного сходу землями сільськогосподарського використання в межах Жидачівської міської ради, що перебувають у постійному користуванні Жидачівського професійного ліцею;

- з півдня та південного заходу кварталами промислових об’єктів, частково територіями існуючої індивідуальної житлової забудови південніше, які в свою чергу обмежує залізнична станція «Жидачів»;

- з заходу резервними територіями промислових об’єктів, які обмежує вул. Д. Галицького (автодорога М-12).

Територія опрацювання знаходиться в складі кварталу промислового вузла, в якому зосереджені склади, будівлі, пов’язані з обслуговуванням прилеглих підприємств, а також території для ведення сільського господарства. В межі детального плану входить територія інженерної інфраструктури – електропідстанція «Жидачів-86» у південній частині території опрацювання. Охоплено будівлю електропідстанцію 10/06 кВ з охоронною зоною у 10 м та 3 м від межі огорожі; повітряну лінію електропередач 10 кВ з охоронною зоною у 10 м з кожного боку від проекції крайніх проводів у північно-східній частині ДПТ, а також повітряну лінію електропередач 0,4 кВ вздовж західної частини ДПТ з охоронною зоною у 2 м з кожного боку від проекції крайніх проводів (згідно п. 8.23*, табл. 8.5а* ДБН 360-92**).

Проектом розглядається вільна (резервна) земельна ділянка, що перебуває у комунальній власності територіальної громади м. Жидачева, для розвитку та будівництва в складі промислового вузла з розрахунку розташування сонячної електропідстанції.

Основні показники території, що розглядається детальним планом до:

- залізничної станції «Жидачів» - 660 м (на південь);

- найближчої житлової забудови - 670 м (на південний захід);

- центру міста становить орієнтовно 1,8 км.

Уся територія детального плану перебуває в межах санітарно-захисних зон промислового вузла.

Заїзд на ділянку здійснюється за допомогою ґрунтового проїзду на півдні.

Проектом пропонується впорядкування та організація виробничих територій міста, а саме розвиток промислової діяльності та інженерного забезпечення. Формується територія ділянки для будівництва та організації сонячної електропідстанції з розміщенням сонячних панелей, споруд обслуговування та організація благоустрою.

В процесі впорядкування планувальної структури формуються нові межі ділянок, уточнюється їхнє функціональне призначення, визначаються параметри забудови, уточнюються розміри планувальних обмежень та встановлюється режим використання земель, на які вони накладаються.

Проектом передбачається проектування ділянки з цільовим призначенням – землі енергетики. Заїзд здійснюється з півдня від проектованої вулиці 1. На території організовується мережа внутрішніх паралельних проїздів. Рух транспорту відбувається по колу території. На в’їзді до ділянки влаштовується будівля охорони та стоянка тимчасового зберігання легкового автотранспорту (4 шт.). Вздовж західної межі ділянки, паралельно до автодороги в межах зони шумового (акустичного) впливу організовується озеленення спецпризначення. В межах ділянки встановлюється мережа столів модулів сонячних батарей. Один стіл сформований з 12 модулів, кожен з яких в розмірі 1640 мм х 992 мм. В межах центрального проїзду влаштовуються інвертори, а при в’їзді на ділянку збірна трансформаторна підстанція. У зв’язку із відсутністю в нормах санітарно-захисної чи охоронної зони даного виду новітньої технології виробництва, обмеження встановлюємо від об’єктів шкідливості. В межах території такими є збірна трансформаторна підстанція. Більш детальний та точний розрахунок потужності, конструкції та технології об'єкту розроблятиметься на подальшій стадії в складі робочого проекту.

В подальшому проектуванні та будівництві забудову на суміжних ділянках необхідно розміщувати з урахуванням норм згідно цього проекту.

Виходячи із прийнятого планувального рішення, діючих норм та правил, прийняті наступні показники проектованих ділянок:

- площа ділянки – 8,5588 га;

- площа забудови ділянки – 73,5 м2;

- орієнтовний відсоток забудови ділянки – 0,09%;

- мінімально допустима відстань від будівель і споруд до межі ділянки – 1 м.

Вище викладені пропозиції можуть уточнюватись і змінюватись на подальших стадіях проектування за умови дотримання основних планувальних параметрів і вимог цього детального плану території

На території, яка розглядається детальним планом, згідно матеріалів генерального плану, пам’ятки архітектури, історії, культури, об’єкти природно-заповідного фонду – відсутні.

Детальним планом території передбачено комплексний благоустрій та організація зелених зон. В межах детального плану запроектовані пішохідні зв’язки з замощенням бетонною бруківкою (ФЕМ), комплексний благоустрій та озеленення вуличної системи з використанням газонів багаторічних трав, посадкою дерев та місцями для короткочасного відпочинку. Пропонується озеленення територій об’єктів виробничої зони, що має становити 60% площі, озеленення спецпризначення охоронних зон та вулиць в червоних лініях.

Техніко-економічні показники: площа ділянки, на яку розроблено проект ДПТ – 22,7106 га, виробничі території – 4,8976 га, території транспортної інфраструктури – 2,1032 га, території інженерної інфраструктури – 8,6961 га, територія забудови, що потребує заходів з інженерної підготовки з різних причин – 0,1392 га, зелені насадження – 2,3309 га, відкриті автостоянки для тимчасового зберігання легкових автомобілів – 4 машино-місць.

Замовник детального плану території – Жидачівська міська рада.

Розробник детального плану території – приватне підприємство «Інститут містобудування та архітектури».

Підстава розроблення детального плану території – рішення Жидачівської міської ради від 19.04.2018 р. № 489 «Про надання дозволу на розроблення детального плану території земель комунальної власності промислового призначення в місті Жидачеві в районі вул. Оболонь для підготовки проведення земельних торгів».

Місце ознайомлення з детальним планом території – м. Жидачів, вул. Шашкевича, 2, Жидачівська міська рада, кабінет № 2 (заступник міського голови Гаврильчук Я.Г.).

Строк ознайомлення з детальним планом території – до 11 серпня 2018 року.

Відповідно до чинного законодавства знайомитися і подавати пропозиції до проекту ДПТ мають право:

- повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено дану містобудівну документацію;

- юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації;

- власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;

- представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;

- народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

Пропозиції, подані особами, не зазначеними у вказаному вище переліку, або подані після встановленого строку, залишаються без розгляду.

Пропозиції подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

Пропозиції направляти на адресу: 81700, Львівська обл., м. Жидачів, вул. Шашкевича, 2, Жидачівська міська рада.

Термін подачі пропозицій до 10.00 год 14 серпня 2018 року.

Відповідальний за організацію розгляду пропозицій – заступник міського голови з питань діяльності виконавчого комітету міської ради Гаврильчук Ярослав Григорович (розпорядження міського голови від 06.07.2018 р. № 101).

Розгляд пропозицій відбудеться 15 серпня 2018 року о 15.00 год. у залі засідань Жидачівської міської ради (м. Жидачів, вул. Шашкевича, 2).


Джерело: zhydachiv-meriya.lviv.ua

Категорії: Новини Жидачева

11.07.2018 12:48