У Харкові гвардійці, які захищатимуть Маріуполь, склали військову присягу

 NEWS
23 червня у військовій частині 3017 відбулось складання Військової присяги на вірність українському народові молодими гвардійцями, які будуть проходити строкову службу у складі 18-го полку оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького у місті Маріуполь.
35 юнаків, призваних місяць тому з Миколаївщини та Вінниччини до лав Маріупольського полку НГУ, які проходили курс молодого бійця на базі 3 бригади оперативного призначення присягнули на вірність українському народові. Вже сьогодні гвардійці вирушать до своєї частини аби влитися у її бойовий колектив.
Молоді воїни хоча і з хвилюванням, але впевнено карбують кожне слово Військової присяги.
Максим Зубарь, 21 літній солдат призваний з Вінницької області впевнений, що зробив правильний крок коли сам пішов до військкомату: «Хотів бути більш дисциплінованим, розвиватися, бути корисним. Звичайно, щоб захищати рідну країну, кожен юнак повинен пройти через це та стати чоловіком. Служба в Нацгвардії для мене виглядає привабливою, тут я відкрив для себе багато чого нового. Впевнений, що отримаю від служби усе, що мені необхідно у житті», – не відкидає гвардієць і можливості укласти в майбутньому контракт.
«Знаходячись за 600 км від свого хлопця, я звичайно за нього хвилююся. Але він чоловік та має сам все вирішувати. Я повністю підтримую його вибір», – зізнається нам наречена Максима, Ірина Прокопенко яка приїхала з родиною юнака на присягу.
Мама 19 річного солдата Дмитра Неруша теж говорить, що рішення сина йти до війська було для неї не легким, розлука дається важко, проте вона пишається рішенням Дмитра: «Звичайно, я переживаю за сина, зараз нелегкі часи для країни, йде війна... Він справній чоловік і гордість для усієї нашої родини», – говорить Олена Михайлівна.
По закінченню заходу з батьками та близькими тепер вже повноправних нацгвардійців поспілкувалося командування навчальної роти.

 NEWS

 NEWS

 NEWS

Стас Заботнов

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

25.06.2018 09:25