Новини Марiупольської ОДПІ

Новини Марiупольської  ОДПІ
Донеччина: за добу 2 невдалі спроби надати хабар під час перетину лінії зіткнення

Співробітниками спеціального підрозділу податкової міліції ДФС України, який залучений до складу Об’єднаних сил, 19 червня 2018 року під час несення служби на КПВВ «Новотроїцьке» спільно з працівниками Державної прикордонної служби України задокументовано факт пропозиції надання неправомірної вигоди в розмірі 200 грн мешканцем с. Стила Старобешівського району Донецької області, який рухався на автомобілі Mazda 6 до тимчасово окупованої території України.
Вказаний громадянин запропонував грошові кошти під час здійснення співробітниками державної фіскальної служби та державної прикордонної служби контрольно-дозвільних процедур.
Того ж дня, вже на КПВВ «Гнутове», було задокументовано аналогічний факт – мешканець с. Безіменне Новоазовського району Донецької області, рухаючись автомобілем ВАЗ 2101 до тимчасово окупованої території України, запропонував співробітникам державної фіскальної служби та державної прикордонної служби грошові кошти у розмірі 100 грн під час здійснення останніми контрольно-дозвільних процедур.
Оскільки в обох випадках у діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 Кримінального кодексу України, матеріали за фактами пропозиції надання неправомірної вигоди передані представникам Національної поліції для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

Фіскальна служба Донеччини: робота з запобігання та

протидії корупції триває

Одним з найважливіших напрямків роботи підрозділів внутрішньої безпеки фіскальної служби є запобігання і протидія корупції. І їх робота спрямована на досягнення конкретного результату – упередження корупційних правопорушень, притягнення працівників, винних у вчиненні корупційних діянь, до відповідальності та відшкодування завданих державі збитків.

За січень-травень 2018 року співробітниками управління внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Донецькій області (далі – УВБ ТО) проведено 15 службових та 2 тематичні перевірки відносно працівників територіальних органів ГУ ДФС у Донецькій області. За їх результатами 6 працівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Також за матеріалами УВБ ТО Прокуратурою Донецької області одному працівнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2, 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

За матеріалами УВБ ТО правоохоронними органами стосовно співробітників фіскальної служби складено 4 адміністративних протоколи про скоєння корупційного правопорушення.

Нагадуємо, що з метою оперативного опрацювання інформації від громадян та субєктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників Державної фіскальної служби України, про можливі корупційні дії з їхнього боку, а також для вирішення інших суперечливих питань, які виникають у процесі адміністрування податків або під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, діє антикорупційний сервіс ДФСУ «Пульс» (телефон сервісу (044) 284-0007).

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!
Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області повідомляє про зміну реквізитів бюджетних рахунків для сплати податків і зборів до державного і місцевих бюджетів, які починають діяти з 02.07.2018.
Шановні громадяни! Якщо ви збираєтесь сплатити будь-який податок, будь ласка, УТОЧНІТЬ БЮДЖЕТНИЙ РАХУНОК!!!
З новими рахунками можливо ознайомитись в Центрах обслуговування платників державних податкових інспекцій області та на субсайті ГУ ДФС у Донецькій області (dn.sfs.gov.ua) у розділі «Бюджетні рахунки».
Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

Задекларували доходи? Граничний термін сплати податку - 1 серпня 2018 року!

Маріупольська ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області нагадує громадянам, які подали декларації про майновий стан і доходи за 2017 рік, про обов’язок сплати суми податкового зобов’язання, зазначеної в поданій податковій декларації, до 1 серпня року, що настає за звітним.
Зазначимо, що відповідно до п. 126.1 с. 126 Податкового кодексу України, у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобовязання протягом строків, визначених цим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:
- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобовязання, у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;
- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобовязання, у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.
Окремо звертаємо увагу, що після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, нараховується пеня (відповідно до пп.129.1.3 п. 129.1 ст. 129 ПКУ).
Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області


Шановні громадяни – платники земельного податку та податку на нерухоме майно!

Маріупольська ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області нагадує, що земельний податок та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Граничний термін сплати податків - 29 серпня 2018 року.
Якщо податкові повідомлення - рішення не надійшли, то необхідно звернутися до Центру обслуговування платників м. Маріуполя за адресою: вул. А. Куїнджі, 93.
Шановні громадяни, своєчасно сплачуйте податки!
Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області


Легалізація трудових відносин. Скажемо «Ні» зарплаті «в конвертах»!
Маріупольська ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області наголошує на тому, що пріоритетним питанням сьогодення є легалізація заробітної плати населення. Ухиляючись від оформлення трудових відносин з найманими працівниками, роботодавець позбавляє їх права на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та пенсійне забезпечення. У зв’язку з тим, що основним джерелом наповнення бюджету міста є податок на доходи фізичних осіб, на сьогодні дуже важливо, щоб кожна людина, яка працює в приватного підприємця або на підприємстві, була оформлена на законних підставах, а заробітна плата виплачувалася не «в конвертах». Саме легалізація трудових відносин та підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення. Шановні громадяни, для реалізації своїх трудових прав та забезпечення оптимального рівня свого майбутнього ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору. У разі відмови роботодавця кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів щодо захисту своїх конституційних прав. Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

Режим роботи Центрів обслуговування платників у святкові та вихідні дні червня

Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області інформує, що Центри обслуговування платників у святкові та вихідні дні червня працюватимуть за наступним режимом роботи:
27 червня 2018 року – робочий день до 17 год. 00 хв.;
28 та 29 червня 2018 року – вихідні дні;
30 червня 2018 року – робочий день відповідно до затверджених графіків роботи ЦОП до 13 год. 00 хв.
Маріупольська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

25.06.2018 09:17