Прикордонники вшанували побратимів, що загинули від рук бойовиків в червні 2014го

Прикордонники вшанували побратимів, що загинули від рук бойовиків в червні 2014го

Синьо-жовтий нині Пост-Мост 14го червня 2014го року, на другий день після визволення Маріуполя від свавілля російських найманців, зафарбувався кров’ю прикордонників. Тоді, в районі заводу «Азовсталь», бойовики здійснили напад на колону автомобілів Державної прикордонної служби - військовослужбовців Головного центру підготовки особового складу ДПС України. Бойовики вичікували в засідці, напали підструпно: діяли гранатометнионили себе і побратимів, їм на допомогу прибули військові з Донецького прикордонного загону та бійці Національної гвардії. Та ми втратили тоді п’ятьох ки і снайпери з боку селища Аджахі. Військовослужбовці всіма силами борнаших братів - це майори Микола Зайцев та Віталій Вінніченко, прапорщик Володимир Гречаний, старшина Сергій Єпіфанов і працівник Олександр Островський. Забрав ворог життя і пастора Сергія Скоробогача. Ще 10ть прикордонників у тому бою отримали поранення.
Це була жорстока відповідь бойовиків на визволення Маріуполя, на те, що це місто лишилося український форпостом.
Від ранку - панахида за загиблими в Донецькому прикордонному загоні. Військовий капелан отець Роман читає молитву, а хвилина мовчання сповнена невимовної скорботи.
Військовослужбовці Донецького прикордонного загону та Маріупольського загону морської охорони зі складу Обєднаних сил вшанували полеглих побратимів і на самому Пост-Мосту, де в минулому році було встановлено памятний знак.
За спинами прикордонників проносяться автівки - рух жвавий, нині, завдяки Захисникам України в цьому місті безпечно. Водії сигналами також по-своєму віддають шану полеглим, наголошуючи - жертва військовослужбовців не забута.
«Одвічна память нашим патріотам. Не згасне слава доблесним бійцям. Ми знаємо: герої не вмирають. Їм жити вічно в наших душах і серцях» - викарбувано на камені. Память же про кожного полеглого за Україну Воїна житиме вічно вдячністю нащадків.

Прес-служба Донецького прикордонного загону

Фото Валеріи Карпиленко.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

14.06.2018 12:12