До спільної молитви за Україну долучилися військовослужбовці Донецького прикордонного загону в новому храмі, відкритому в районі проведення ООС

До спільної молитви за Україну долучилися військовослужбовці Донецького прикордонного загону в новому храмі, відкритому в районі проведення ООС

Його маківки виблискують золотом, а над іконами - вишиті хрестиком рушники. Сам він - з дерева і наче сповнений від народження духовності і світла. Храм Київського патріархату імені Святого Миколая відкрили сьогодні в м. Волноваха. На відкритті - губернатор Донецької області Павло Жебрівський, військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил та цивільні віряни. Як повідомляє прес-служба Донецького прикордонного загону, сьогодні сюди з’їхалися священослужителі чи не з усієї України, аби спільною молитвою попросити у Бога благословіння на відкриття цього храму на Сході України. Одні з перших молитов, які чують дерев’яні стіни - за перемогу України над ворогом, за здоров’я її героїчних синів і доньок.
Сьогоднішній день не є випадковим для його відкриття - саме 22го травня українці відзначають День святого Миколи Чудотворця, на честь якого і названо храм. Але цей же день став трагічним для історії України - 22го травня 2014го року, неподалік міста Волноваха Донецької області відбувся бій 51-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України з бойовиками. Загалом тоді загинуло 18ть бійців 51 ОМБР, ще близько 30ти отримали поранення. Це було не що інакше, як масовий розстріл: українських військових впритул вбивали зі стрілецької зброї, протитанкових гранатометів, кулеметів, мінометів. Тих, хто намагався сховатися - добивали снайпери. Сьогодні фотографії нещадно вбитих Героїв також тут - на стіні храму, поруч з іконами.
Серед священослужителів і військові капелани - зокрема, капелан Донецького прикордонного загону Отець Макарій. Він, як ніхто інший знає наскільки важливо українцям слідувати власним віруванням і традиціям - як у військовий час військовослужбовцям допомагає віра.
Відкриття цього храму стало справді великою подією для вірян. Це їх нова обитель, справжня українська святиня.

Фото Валеріи Карпиленко.

Фото Валеріи Карпиленко.

Фото Валеріи Карпиленко.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Волновахи

22.05.2018 16:40