У Жидачеві горіло сміттєзвалище(ФОТО)

У Жидачеві горіло сміттєзвалище(ФОТО)
Вчора, 23 квітня, під час проведення наради із керівниками відділів, управлінь та районних служб голова Жидачівської райдержадміністрації Василь Татарин повідомив, що минулої суботи, 21 квітня, відбулося загорання поліетиленових відходів та скопу паперового виробництва на сміттєзвалищі у м. Жидачеві, на вул. Заводській, яке належить ПАТ «Жидачівський ЦПК».

Першими на приборкання вогню прибули пожежники Жидачева. Їм допомогли колеги з Гніздичівської ОТГ. Рятувальники гасили ділянки загорання відкритого вогню з чорним димом. Проте температура повітря, а особливо вітер, спричинили збільшення площі загорання до 3 га.

Того ж дня, 21 квітня, було зібрано оперативний штаб за участю керівників Жидачівської райдержадміністрації, Жидачівської міської ради, Жидачівського РВ ГУ ДСНСУ, МВУКГ. Було узгоджено рішення щодо ресурсного забезпечення гасіння пожежі. З районного резервного фонду та фонду комбінату виділено паливно-мастильні матеріали. Міське виробниче управління комунального господарства залучило до гасіння спецтехніку (бульдозери) та організувало харчування учасників гасіння пожежі.

Вранці, 22 квітня, роботи з ліквідації пожежі поновилися. Рятувальники залучили насосну станцію з м. Стрия, яка безперервно подавала воду з річки Стрий.

Завдяки скоординованим діям пожежників, комунальних служб міста протягом двох днів пожежу було ліквідовано. Роботи з запобігання подальшого загорання будуть продовжені.

Аналізуючи подію, Василь Татарин зауважив, що в подальшому необхідно продумати здійснення дієвих заходів з метою запобігання виникненню пожеж на сміттєзвалищі у м. Жидачеві.

Токож вчора, 23 квітня, відбулося позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС., якою визначено ситуацію із загоранням сміттєзвалища у м. Жидачеві як надзвичайну об’єктового рівня, яка потребує негайного вирішення, з метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації місцевого рівня.

Протокольним рішенням засідання комісії узгоджено питання виділення з районного резерву матеріально-технічних ресурсів бензин марки А-80 в кількості 620 літрів для компенсації 16-ДПРЧ ГУ ДСНС використаного палива на гасіння сміттєзвалища, сухої трави та чагарнику в квітні поточного року.

Аналізуючи ситуацію, Василь Татарин зауважив, що в подальшому необхідно продумати здійснення заходів з метою запобігання винникненню пожеж на сміттєзвалищі у м. Жидачеві.





Джерело: www.zhydachiv-rda.gov.ua

Категорії: Новини Жидачева

24.04.2018 15:38