На Стрийщині підприємців ознайомили з проектом «Рука допомоги»

На Стрийщині підприємців ознайомили з проектом «Рука допомоги»
У рамках реалізації пілотного проекту «Рука допомоги» 20 квітня в приміщенні Стрийського міськрайонного центру зайнятості відбувся круглий стіл за участю представників центру зайнятості, керівників управління соціального захисту населення райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, суб'єктів господарювання. Метою проведення даного заходу було ознайомлення підприємців з умовами пілотного проекту «Рука допомоги», який призначений допомогти малозабезпеченим та внутнішньо переміщеним особам знайти місце праці та отримати нові можливості для започаткування власного бізнесу. З січня 2018 року фінансову допомогу в розмірі до 40 прожиткових мінімумів можуть отримати також і суб’єкти господарювання, працевлаштувавши на новостворені робочі місця не менше, ніж на два роки двох або більше осіб з числа непрацюючих членів малозабезпечених сімей, внутрішньо переміщених осіб, а також осіб, звільнених з військової служби після участі в АТО.

Основна мета та шляхи реалізації проекту - це фінансова допомога суб’єктам господарювання на закупівлю обладнання для організації підприємницької діяльності, передбачених його бізнес-планом для створення нових робочих місць.

Підприємці були ознайомлені з переліком документів, які необхідно подати для участі в проекті, з підбором кандидатур для заповнення вакансій у рамках проекту "Рука допомоги" з числа зареєстрованих безробітних, про визначення категорій малозабезпечених громадян.

Загалом розмова перейшла в конструктивне обговорення умов отримання та повернення фінансової допомоги та виникнення форс-мажорних обставин. Ідея зацікавила присутніх суб’єктів господарювання й залишилось підібрати найманих осіб для реалізації проекту.

Джерело: https://stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

23.04.2018 17:02