Новини Волноваської ОДПІ

Новини Волноваської ОДПІ
Кампанія декларування доходів за 2017 рік триває.

Більше двох місяців триває кампанія декларування доходів отриманих громадянами у 2017 році. З початку року до центру обслуговування платників Волноваської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області звернулися 227 громадян, які потребували кваліфікованої допомоги під час заповнення декларації.

З початку року задекларували минулорічний дохід 332 мешканці Волноваського району. Загальна сума задекларованого доходу склала 6615 тис.грн. Переважну більшість декларацій, або 257 декларацій, надано громадянами, які отримують дохід від самостійної обробки паю.

Сума нарахованого податку на доходи з фізичних осіб в цілому становить 660,6 тис.грн. Крім того задекларовано до сплати 96,2 тис.грн. військового збору. На теперішній час 154 декларанта сплатили більше 354 тис. грн. податку на доходи з фізичних осіб та майже 54 тис.грн. військового збору.

Інформація про те, що декларація про майновий стан та доходи за минулий рік подається до 1 травня 2018 року до податкової інспекції за місцем реєстрації постійно висвітлюється у засобах масової інформації. Граничний термін сплати нарахованого податку на доходи фізичних осіб та військового збору із задекларованих доходів визначений до 1 серпня поточного року. Громадяни, які мають право на отримання податкової знижки, реалізувати його зможуть до 31 грудня 2018 року включно.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області

Центр обслуговування платників надає довідку про отримані доходи.

До 1 квітня 2018 року згідно Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII триває декларування доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, крім того громадяни звертаються до Управління соціального захисту населення за отриманням субсидій та іншої допомоги і для цього їм потрібно мати інформацію про отримані впродовж минулих періодів доходи.

Незважаючи на те, що інформацію про доходи громадяни можуть отримати через «Електронний кабінет платника податків» з початку року до Центру обслуговування платників Волноваської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області надійшло 807 заяв щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми / джерела виплачених доходів та утриманих податків (форма 10 ДР).

Всі запитувачі у законодавчо визначені терміни отримали довідки.

Центр обслуговування платників Волноваської ОДПІ розташований за адресою: м. Волноваха, вул. Менделєєва, буд.4.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області

Як отримати відповідь з питань застосування податкового законодавства?

Відповідно до абзацу першого п. 52.1 ст. 52 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями за зверненням платників податків контролюючі органи надають їм безоплатно індивідуальні податкові консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом 25 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення даним контролюючим органом.

При цьому, за рішенням такого органу, термін розгляду звернення може бути продовжено на термін не більше 10 календарних днів, про що письмово повідомляється платнику податків.

Пунктом 52.4 ст. 52 ПКУ встановлено, що індивідуальні податкові консультації надаються:

в усній формі – контролюючими органами та державними податковими інспекціями; у письмовій формі – контролюючими органами в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, областях, міжрегіональними територіальними органами, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику.

Слід зазначити, що Контакт-центр ДФС надає тільки уніфіковані відповіді на запитання платників податків.

Для отримання відповідей на конкретні ситуативні запитання, які стосуються конкретних операцій платнику, згідно ст. 52 ПКУ, необхідно звернутися до контролюючих органів ДФС з відповідними первинними документами.

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС України (дане роз’яснення у категорії 140.02).

Що чекати від виплати заробітної плати в «конверті»?

Фахівці Волноваської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області вкотре нагадують громадянам, що погодившись на неофіційне працевлаштування Ви отримаєте гідну, на перший погляд, заробітну плату, яка задовольнить ваші сьогоденні потреби, але у майбутньому, ви позбавляєте себе права на:

- гарантований розмір заробітної плати (розмір тарифної ставки або посадового окладу, доплати, надбавки і заохочувальних виплат);

- соціальні гарантії, передбачені законодавством, зокрема на:

відпустку, в т. ч. і на відпустку по вагітності і пологах;

оплату лікарняного листа;

соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань та на випадок безробіття;

достроковий вихід на пенсію (якщо робота пов'язана з шкідливими умовами праці);

гідне пенсійне забезпечення (нарахування та перерахування пенсії), яке відповідає рівню його реальної зарплати.

Крім того, працівника можуть звільнити у будь-який момент, без попередження та виплати обіцяної винагороди за працю. Використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати в «конвертах» є порушенням чинного законодавства про працю та оплату праці.

Пам’ятайте, що офіційне працевлаштування, запорука добробуту на майбутнє.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Волновахи

21.03.2018 15:03