В Ужгороді відбудеться перша програма обміну студентами

Картинки по запросу програма обміну студентами

19 березня в Ужгороді розпочнеться програма GOxChange: студенти з Маріупольського державного університету приїдуть в столицю Закарпаття, аби розвіяти стереотипи про незнане ними місто. Протягом 10 днів вони досліджуватимуть Ужгород та створюватимуть власні фото-, відео- і текстові медійні проекти про нього. 

Програму обміну організовано, аби студенти з різних частин країни дізналися більше про українські міста, і тим самим позбулися стереотипів один про одного. Так, при анкетуванні про Маріуполь, студенти Ужгорода зазначили, що на їхню думку, місто Донеччини небезпечне, як й інші в регіоні. Існували упередження щодо національної ідентичності. Утім, коли студенти провели 10 днів у Маріуполі, їхня думка про Маріуполь змінилась. “Я усвідомила одну надважливу річ – не слід надміру довіряти медіа і пліткам, треба самому спілкуватися з людьми, і бажано з багатьма. І чим більше думок ти почуєш, тим більше ти зможеш проаналізувати, і тим правильніші висновки ти зробиш”», - підсумувала учасниця GOxChange Галина Гичка.

Запрошуємо журналістів на відкриття програми за участі директора ГО Global Office Оксани Нечипоренко, координатора програмиGOxChange Юлії Федотовських та ректора Ужгородського національного університету Володимира Смоланка. Захід відбудеться 19 березня о 15:30 за адресою пл. Народна, 3, ректорат Ужгородського національного університету (зал засідань Вченої ради).

О 17:00 того ж дня відбудеться спільна робота ужгородців та маріупольців над проектами про Закарпаття. А 20 березня о 10:30 для студентів із Маріуполя розпочнетьчя екскурсія містом «Втрачений Ужгород» (екскурсовод - журналістка, авторка книги «Ужгород. Невигадані історії» Тетяна Літераті).

Детальніше про програму GOxChange можна дізнатися тут.

Слідкувати за перебігом програми можна тут.


Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Ужгорода

16.03.2018 09:05