У міському Будинку культури Стрия вшанували пам'ять Т.Г.Шевченка

У міському Будинку культури Стрия вшанували пам'ять Т.Г.Шевченка
Так називався літературно-мистецький вечір, присвячений 204-ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, який відбувся 9 березня 2018 року у міському Будинку культури за участі муніципальної чоловічої хорової капели ім.Л.Ревуцького (м.Київ).

Цьому передувала загальнообласна акція на майдані Незалежності біля пам'ятника “Будителям” - одночасне спільне виконання пісенних творів на слова поезій Тараса Шевченка за участі хорових колективів міста — народного камерного хору ім.М.Вербицького, народної хорової капели “Ватра”, муніципального чоловічого хору “Каменяр”, зразкового дитячого хору “Щедрик” та народного хору “Унісон”. У їхньому виконанні прозвучали твори Великого Кобзаря “Заповіт”, “Реве та стогне Дніпр широкий” та “Думи мої”.

Учасники акції поклали квіти до підніжжя пам'ятника.

Того ж дня усі бажаючі змогли долучитися до відкритого мікрофона, прочитавши поезії Т.Г.Шевченка. А також взяти участь у літературному ранку “Лунає струна Кобзаревого слова”, літературно-музичних читаннях “На струнах Кобзаревої душі”, віртуальній подорожі до Національного музею Тараса Шевченка, які підготували і провели працівники Стрийської МЦБС.

Джерело: stryi-rada.gov.ua/

Категорії: Новини Стрия

12.03.2018 13:53