В Приазовській виправній колонії (№107), що на Донеччині проводжали масляну неділю

В Приазовській виправній колонії (№107), що на Донеччині проводжали масляну неділю

В Приазовській виправній колонії (№ 107 ) пройшли урочисті заходи на честь останнього дня масляничної неділі. З цієї нагоди в установі були проведені культурно - масові заходи, підготовлена костюмована концертна розважальна програма.

Масляна є одним з найстаріших свят словянських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.

Назва свята «Масляна» повязана з тим, що в тиждень перед Великим постом з раціону харчування виключалися мясні продукти, а ось молочні ще вживати було можна, як і традиційні складові для приготування млинців: молоко, яйця, масло, сметана. У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями та веселими гуляннями. Мета таких гамірних масових заходів полягала в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.

Під час проведення свята серед засуджених царила атмосфера радощів. Не обійшлося без центральної фігури Масляниці – ляльки, яку зробили із соломи, гілок, нарядили в яскраве вбрання, хустку. Наприкінці свята спалили чучело Зими , цими діями допомогли Весні вступити в свої права.

Головне блюдо свята - це млинці. В їдальні установи на честь свята засуджених протягом тижня пригощали цією стравою.

Проведення таких заходів в установах виконання покарань несе терапевтичний характер, сприяє позитивним змінам особистості засуджених.

Відділ соціально-виховної та психологічної роботи,

Приазовської ВК Південно-Східного МРУВКПП МЮ (№107)

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

19.02.2018 15:08