В Приазовській виправній колонії (№107), що на Донеччині триває паспортизація засуджених

В Приазовській виправній колонії Південно- Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покрань та пробації Міністерства юстиції (№107), вісім засуджених протягом року мали змогу отримати головний документ – паспорт громадянина України.
Для отримання необхідного документу установа співпрацює з Кальміуським РВ у м. Маріуполі ГУ ДМС України в Донецькій області. 15 грудня 2017 року одна засуджена, яка відбуває покарання в установі отримала паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм –повторно.
Дана робота починається з моменту прибуття засудженої в установу. Процес збору документів, необхідних для оформлення паспорта є тривалим і копітким. У багатьох випадках доводиться неодноразово звертатися до різних інстанцій з запитами для отримання довідок, які б підтвердили інформацію про реєстрацію засудженої до засудження, про реєстрацію або розірвання шлюбу засудженої та інші відомості, необхідні для оформлення паспорта громадянина України.
Завдання адміністрації установи полягає не лише в утриманні засудженого в період відбуття ним покарання, а й у тому, щоб після повернення на волю він залишився повноцінним громадянином та мав можливість розпочати нормальне життя. Саме тому паспортизація осіб, які відбувають покарання – один із пріоритетів діяльності установи.

Євгенія Берсан,
Приазовська ВК
Південо-Східного МРУВКПП МЮ (№107)

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

18.12.2017 16:02