На Донеччині діє майже 8 тисяч «алкогольних та тютюнових» ліцензій

На Донеччині діє майже 8 тисяч «алкогольних та тютюнових» ліцензій

За інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Донецькій області станом на 1 грудня 2017 року на території області діє 7988 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Зокрема, у листопаді поточного року було видано 475 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, з них на торгівлю алкогольними напоями – 261, та 214 – на торгівлю тютюновими виробами.

За одинадцять місяців 2017 року за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено дію 496 ліцензій та дію 85 ліцензій анульовано. Крім того, за продаж алкоголю та тютюнових виробів особам, які не досягли 18- річного віку, суб’єктам господарювання Донеччини було анульовано 29 ліцензій.

Зазначимо, що з метою недопущення порушень в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів фахівці фіскальної служби Донеччини постійно проводять контрольно-перевірочні заходи, спрямовані на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів. За їх результатами з початку 2017 року сума фінансових санкцій склала 2,4 млн гривень. Зокрема, за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями – 661 тис. грн, за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, – понад 1,2 млн гривень. Крім того, до недобросовісних підприємців, які продавали алкоголь та тютюн неповнолітнім, застосовано фінансові санкції на загальну суму 462 тис. гривень.

Загалом, з початку року від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами до місцевих бюджетів Донеччини надійшло більш, ніж 30 млн гривень.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Донецка

07.12.2017 12:35