12 млн євро кредиту для придбання 50 нових тролейбусів планує надати ЄБРР Житомирській міській раді

12 млн євро кредиту для придбання 50 нових тролейбусів планує надати ЄБРР Житомирській міській раді
12 мільйонів євро у кредит для придбання 50 нових тролейбусів та ремонтного діагностичного обладнання планує надати Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) Житомирській міській раді. Трьохсторонню угоду «Про підготовку кредитного фінансування» Сергій Сухомлин, перший заступник начальника ТТУ  Олег Таможський та представниця Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в Україні Марина Петров підписали 13 жовтня.

Про це інформує прес-служба Житомирської міської ради.

«Співпраця з ЄБРР передбачатиме інвестування у покращення інфраструктури громадського транспорту міста Житомира шляхом закупівлі нових тролейбусів та супутнього ремонтного й діагностичного обладнання, ремонту та модернізації депо, тягових підстанцій, розширення тролейбусної контактної мережі», – йдеться у повідомленні.

За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, оновлення парку ТТУ дасть можливість продовжити транспортну реформу у Житомирі та значно підвищити комфорт перевезень пасажирів.

«Дуже важливо, що ми не тільки зможемо оновити тролейбусний парк, а й значно покращити технічну ремонтну базу для міського електротранспорту», – зазначив міський голова.

Угода передбачає строки погашення кредиту до 13 років включно з трьохрічною відстрочкою погашення основної суми.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня заступник міського голови Дмитро Ткачук повідомив, що «монетизація» проїзду пільговиків в розмірі 200 гривень щомісяця обходитиметься міському бюджету в 11 млн грн. Він також зазначив, що за «пенсійний страйк» 12 жовтня всі перевізники будуть оштрафовані.

Житомир.info


Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира

13.10.2017 14:22