Невдовзі відкриють Львівський обласний клінічний перинатальний центр

Невдовзі відкриють Львівський обласний клінічний перинатальний центр
Львівський обласний клінічний перинатальний центр на вул. Дж. Вашингтона, 6 у м. Львові планують відкрити до кінця 2017 року. Наразі тривають будівельні роботи з оздоблення будівлі, в подальшому – облаштування благоустрою території, зовнішніх мереж та закупівля сучасного медичного обладнання.

Про це сьогодні, 13 жовтня, під час огляду будівельних робіт перинатального центру розповів т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОДА Олег Пелих.

Як зазначив Олег Пелих, підрядник вже завершив роботи з облаштування внутрішьо-будинкових мереж у корпусах А-2 та А-3, зокрема систем опалення, водопостачання, каналізації та освітлення. Тривають оздоблювальні роботи у корпусі А-2, що функціонуватиме як адмінкорпус та діагностичний центр. Саме тут розмістять рентген-кабінети та ультразвукові кабінети із відповідним медичним обладнанням. Також на завершальному етапі підготовчі роботи з оздоблення корпусу А-3, де будуть розміщені операційні та лікувальні палати. Після проведення оздоблювальних робіт підрядна організація розпочне облаштування благоустрою території та зовнішніх мереж.

Зазначимо, що управління капітального будівництва Львівської ОДА 27 лютого 2017 року оголосило тендер на закупівлю робіт щодо проекту «Реконструкція Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Дж. Вашингтона, 6 у м. Львові. Коригування». За результатами тендерної процедури укладений договір з підрядною організацією ТзОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд». Станом на 13 жовтня загальні витрати по об’єкту становлять 82 129,091 тис грн.

Як додав Олег Пелих, цьогоріч, як було задекларовано Кабінетом Міністрів, сума 45 мільйонів виділена з Державного бюджету.

"Сьогодні вони в повному обсязі перераховані до обласного бюджету. Крім того обласна рада виділили 25 мільйонів з бюджету розвитку області. Таким чином ми маємо фінансування в розмірі 70 мільйонів і це достатньо того, щоб завершити будівельний процес перинатального центру, тобто пологового будинку з його допоміжними приміщеннями. Окрім того, що стосується медичного обладнання, то на сьогодні є частина обладнання, яке функціонувало на базі перинатального центру і було законсервовано та проведено інвентиритизацію, більша частина його буде використана в подальшому в процесі роботи, також є ряд обладнання, яке необхідне з вимогою новітніх технологій та новітніх методів лікування", - розповів Олег Пелих.

Відтак, Львівська ОДА оголосила тендер на закупівлю такого обладнання і веде переговори, в тому числі з Кабміном, щодо виділення додаткової суми в розмірі понад 50 млн грн для забезпечення закупівлі сучасного медичного обладнання.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова

13.10.2017 13:21