Відділ прикордонної служби "Маріуполь" виявив моряка-іноземця, який незаконно вїхав до Криму у 2014 році

Кордон України є непорушним і перетинати його як громадяни України, так і громадяни інших країн мають право лише згідно чинного законодавства. Слід памятати, що перетин кордону через закриті пункти пропуску є таким же неправомірним, як і перетин державного кордону взагалі поза ППр.
Як повідомили у прес-службі Донецького прикордонного загону, під час оформлення теплоходу відділом прикордонної служби "Маріуполь", що прямував маршрутом Скікда (Алжир)-Маріуполь суднокомандою в кількості 19 осiб у громадянина Грузії в книжці моряка було виявлено факти вїзду/виїзду з/до АР Крим з 29.10.14 року по 06.12.14 року через закритий пропускний пункт "Керчь".
Такі дії є прямим порушенням Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме - статті 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). А також - статті 204-2 (Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї тягне за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб). В той же час, якщо мова йде про іноземців - в силу вступає стаття 13 ч.3 закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства". Такі іноземці притягаються до адміністративної відповідальності і їм забороняється в’їзд на територію України на 3 роки.

Фото Valerija Karpylenko.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Керчи

02.10.2017 11:51