У Буському, Мостиському та Пустомитівському районах грибники натрапили на небезпечні предмети

У Буському, Мостиському та Пустомитівському районах грибники натрапили на небезпечні предмети
1 жовтня о 12:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Петричі Буського району в лісі під час збирання грибів, на відстані 3 км. від житлових будинків, виявлено 2 предмети ззовні схожі на мінометні міни часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня, о 13:02 до рятувальників надійшло, повідомлення, що с. Раденичі Мостиського району в лісі під час збирання грибів, на відстані 1 км. від житлових будинків, виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

О 17:16 надійшло повідомлення, що поблизу сел. Брюховичі Львівської міської ради, під час збирання грибів виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Ще одне повідомлення надійшло о 18:31, що в с. Оброшино Пустомитівського району під час прогулянки в лісі виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів ІІ Світової війни.

За фактом виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та його знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити Службу порятунку за номером «101».

Джерело: lviv.dsns.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Буська Новини Мостиська

02.10.2017 10:16