За останню добу правоохоронці 2 рази вилучали у маріупольчан боєприпаси та наркотики


В рамках проведення на території регіону оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» поліцейські Маріуполя вилучили 2 бойових пістолета та набої до них. Під час обшуку у одного з господарів вдома було виявлено також і наркотичні рослини.

Правоохоронці отримали інформацію, що два жителя Кальміуського та Лівобережного району за місцем свого мешкання незаконно зберігають боєприпаси.

Під час перевірки інформація підтвердилась. Так, у 34-річного жителя Кальміуського району під час обшуку в його будинку поліцейськими було вилучено пістолет кустарного виробництва. Безробітний чоловік отримав небезпечну вогнепальну зброю в спадок на пам’ять від рідного діда, який брав участь у бойових діях в ході Другої світової війни. В ході обшуку в його будинку також виявили паперові згортки, банки, набиті марихуаною, а за верандою нарколюбитель вирощував кущі конопель та ретельно за ними доглядав.

Наркотики направлені на експертизу, за результатами якої буде прийнято рішення про початок кримінального провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту" Кримінального кодекса України.



Цього ж дня співробітники Лівобережного відділення поліції у домоволодінні 36 - річного місцевого жителя, на балконі у його спортивній сумці вилучили бойовий пістолет та 2 набої до нього. Зловмисник пояснив, що зброю знайшов у підвалі однієї з багатоповерхівок району під час роботи в Житлово-комунальному господарстві. Знахідку вирішив залишити собі.

Всі речові докази вилучено та направлено на балістичну експертизу.

Відомості за даними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.263 «Незаконне зберігання зброї та боєприпасів» Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

У той же час, згідно з ч. 3 ст. 263 Кримінального Кодексу України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини.

Зберігання небезпечних предметів і вибухових речовин може мати трагічні наслідки, під ризиком - життя мирних жителів міста, дорослих і дітей.

Якщо ви маєте інформацію про можливе зберігання нелегальної зброї громадянами, повідомляйте про це на лінію «102». Конфіденційність гарантовано.

Центральний відділ поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

20.09.2017 10:09