Операція «Зброя». Поліція виявила в Маріуполі великий схрон бойовиків з викраденою зброєю та «віджатий» автомобіль


З гаражу в центрі міста співробітники карного розшуку Маріуполя вилучили протитанкові ракети, пістолети Макарова, набої, вибухівку, а також екіпірування бойовиків з символікою незаконного бандформування «Руська православна армія». Встановлено, що зброя в 2014 році була викрадена з військової частини Нацгвардії.
В ході всеукраїнських профілактично-оперативних заходів з вилучення нелегальної зброї та контрдиверсійної операції на території міста співробітники Центрального відділу поліції отримали інформацію про те, що в одному з гаражних кооперативів може бути захований арсенал боєприпасів.
Прибувши на місце, оперативники виявили автомобіль «хюндай», викрадений з салону в 2014 році під час масових безладів у Маріуполі. Всередині знаходилася велика партія зброї та боєприпасів: протитанкова керована ракета, 2 заряди від протитанкових гранатометів РПГ-7, 9 пістолетів Макарова, 2 пістолети Марголіна, кулеметні стрічки, понад 1000 патронів різного калібру - до автомату Калашникова та великокаліберної зброї.
Встановлено, що частина зброї, яка знаходилася на озброєнні міліції та перебувала на зберіганні у військовій частині 3057, була викрадена бойовиками 9 травня 2014 року.
Також виучено камуфляжний одяг, символіку НЗФ «Руська православна армія», облікові журнали видачі зброї учасникам бандформування та перепустки, видані «Службою безпеки ДНР».
Власники гаражу, які ним не користувалися тривалий час, не підозрювали про диверсійну схованку.
Наразі співробітники карного розшуку проводять заходи щодо встановлення власника схрону та членів, які входили у незаконне збройне формування.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».






Відділ комунікації поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

19.09.2017 14:45