Близько 90 правопорушень припинили поліцейські Донеччини за тиждень завдяки перевіркам на блокпостах


Гранати, тротил, рушниці, порох, набої та наркотики – не весь перелік того, що намагаються перевозити громадяни. Окрім того, саме на блокпостах правоохоронці виявляють тих, хто причетний до тероризму в Україні та тікає від закону за скоєння злочину.
За тиждень через блокпости через спільні блокпости пройшло понад 40 тисяч фізичних осіб, більше 20 тисяч легкового та 1,8 тисяч одиниць вантажного транспорту.
В результаті перевірок було виявлено та припинено 87 правопорушень. Так, на блокпосту в Маріуполі правоохоронці виявили мешканку окупованого Донецька, яка працювала в «Донецькому міськуправлінні «поліції ДНР» та невдовзі мала очолити один із підрозділів.
А на контрольному пункті пропуску Мар’їнки був виявлений чоловік, який в банках із варенням перевозив наркотик для споживачів на окупованій території. Всього ж за 7 днів правоохоронцями було виявлено та припинено 10 наркозлочинів.



Окрім того, зафіксовано 12 фактів вилучення боєприпасів, вогнепальної та холодної зброї.
Працівники Покровського відділу поліції вилучали на блокпості три гранати, тротилову шашку та понад 150 набоїв, Слов’янського – гранату, пістолет та набої, а Краматорського – пістолет, набої до нього, світлову міну.
Також поліцейськими було виявлено 29 осіб, які згідно з базами даних брали безпосередню участь у незаконних збройних формуваннях, та 4 особи, які підтримували з ними зв’язок.
Затримано 3 людини, які знаходилися у розшуку за скоєння злочинів, у тому числі за грабіж та крадіжку.
Виявлено 15 мобільних терміналів, які знаходилися у розшуку, викрито 2 факти підробки документів, 3 вантажівки, які перевозили вантаж без відповідного пакету документів.
Поліція Донецької області закликає громадян із розумінням ставитися до таких перевірок та пам’ятати, що вони спрямовані на те, аби не допустити дестабілізації оперативної обстановки та забезпечити безпеку в регіоні.



Відділ комунікації
поліції Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

19.09.2017 10:01