У Житомирській області двоє «чорних лісорубів» сядуть до в’язниці, ще двоє – сплатять штраф

У Житомирській області двоє «чорних лісорубів» сядуть до в’язниці, ще двоє – сплатять штраф
Вироком Коростенського міськрайонного суду від 11.09.2017 з усіма обвинуваченими затверджені угоди про визнання вини та призначено покарання.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області 13 вересня.

«Як повідомлялося раніше, неодноразово судимий житель Коростеня, з метою здійснення незаконних порубок дерев, організував злочинну групу, до складу якої увійшли три місцеві жителі. Організована група із жовтня 2016 року по квітень 2017 року протиправно вирубувала дерева у захисних лісонасадженнях виробничого підрозділу «Жмеринська дистанція захисних лісонасаджень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця». У ході судового слідства здобуто достатньо доказів щодо скоєння організованою групою незаконних порубок, унаслідок яких довкіллю та державним інтересам завдано шкоди на суму 522 тис грн. Організатор та усі члени злочинної групи визнали вину у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 28, ст. 246 КК України (вчинення незаконних порубок лісу організованою групою)»,  – йдеться у повідомленні.

Організатора групи «чорних лісорубів» засудили до позбавлення волі терміном на 3 роки 9 місяців, його поплічника – на 3 роки і 7 місяців. Двом іншим учасникам доведеться сплатити штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів громадян.

Також, за інформацією прокуратури, судом задоволено цивільний позов прокуратури в інтересах держави в особі Коростенської міськради та Ушомирської сільради про відшкодування завданої шкоди на суму 507 тис. грн., яку солідарно стягнуто із чотирьох членів злочинної групи.

Як повідомляв Житомир.info, У Житомирській області спіймали «на гарячому» трьох лісорубів, які незаконного зрізали дуби на майже 161,5 тис. грн.


 


Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира Новости Коростени

13.09.2017 13:47