З підприємця, який в Житомирській області 6 років випалював у бочках деревину, хочуть через суд стягнути 30 тис. грн штрафу

З підприємця, який в Житомирській області 6 років випалював у бочках деревину, хочуть через суд стягнути 30 тис. грн штрафу
Новоград-Волинська місцева прокуратура Житомирської області заявила позов про стягнення 30700 гривень завданої довкіллю шкоди з підприємця, який протягом 6 років випалював деревне вугілля.

Про це 12 вересня повідомив сайт Твій Романів з посиланням на прес-службу Новоград-Волинської місцевої прокуратури.

«Йдеться про те, що Новоград-Волинською місцевою прокуратурою заявлено позов в інтересах держави в особі Соболівської сільської ради Романівського району Житомирської обласної ради та регіональних Головного управління Державної казначейської служби України і Державної екологічної інспекції про стягнення із приватного підприємства шкоди, заподіяної викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, на суму 30,7 тис. грн. Установлено, що на території Соболівської сільської ради, на відстані близько 800 метрів від населеного пункту, приватний підприємець протягом тривалого часу, з 2010 по 2016 рік, займався виробництвом деревного вугілля, випалюючи деревину в спеціально пристосованих ємкостях (печах). Такий процес, під час якого викиди промислових відходів із печей потрапляють в атмосферне повітря та забруднюють його, завдає шкоди довкіллю», - цитує прокуратуру видання.

За розрахунками Держекоінспекції в Житомирській області, внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в повітря від випалювання вугілля державі заподіяно шкоду на суму 30 700 гривень.

«Оскільки в добровільному порядку зазначену суму не відшкодовано, прокуратура заявила позов для стягнення із підприємця коштів у примусовому порядку», - резюмує прокуратура.

Нагадаємо, цього літа поліція показала, як коптіли бочки за селом Грузливець Пулинського району в Житомирській області, в яких випалювали берези для виготовлення вугілля.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року житомирський губернатор Ігор Гундич зазначав, що випалювання деревного вугілля має відбуватися тільки за згодою громадськості. В жовтні 2016-го на покинутій фермі неподалік села Вигів Коростенського району, а також на території колишнього військової частини поблизу села Висока Піч Житомирського району співробітники СБУ спільно з Нацполіцією та прокуратурою виявили два виробництва із майже 40 тоннами розфасованого деревного вугілля.

Житомир.info


Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира Новости Коростени

12.09.2017 17:10