У Стрию відбувся вечір пам’яті Героя України Юрія Дяковського

У Стрию відбувся вечір пам’яті Героя України Юрія Дяковського
«Вони за тим злетіли в небо, щоб в щасті й мирі ми жили» - ці поетичні рядки стали лейт-мотивом зустрічі-пам’яті про нашого земляка, Героя України Юрія Дяковського, яка відбулася 18 травня у Стрийському музеї «Верховина».

Підготувала захід Олена Головащенко. Зі словами благословення виступив о.Іван Барабаш, який не раз був на передовій, підтримуючи українських бійців Словом Божим.

Зворушливою була розповідь матері героя п.Світлани про свого сина – про його дитинство, юність, останню зустріч.

«Не нарікай, що в світі темно, а свою свічку засвіти» - ці слова про Юрія, чия свічка осяватиме шлях прийдешнім поколінням, - сказав у своєму виступі начальник відділу культури Стрийського міськвиконкому Богдан Бойко.

Захоплюючою була розповідь учасника АТО, стрийського барда ЗеновіяМедюха, який виконав пісню «Мамо, не плач, я повернусь весною».

Учні початкових класів Стрийської гімназії ім.Андрея Шептицького, у якій свого часу навчався Юрій Дяковський, виступили з художньою композицією присвяченою пам’яті героя.

Працівники музею підготували стенд пам’яті Юрія Дяковського з світлинами та особистими речами, де на почесному місці була золота Зірка Героя України, якою посмертно нагородили Юрія.

Джерело: stryi-rada.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

19.05.2017 15:27