У Стрию влада відреагували на зірвану сесію, шукають винних

У Стрию влада відреагували на зірвану сесію, шукають винних
Сьогодні в моєму рідному Стрию сталася безпрецедентна подія: група молодиків, увірвавшись на сесійне засідання Стрийської міської ради, зірвала засідання і побила людей. Постраждалими виявились заступник міського голови Роман Волинець, директор ЗОШ №7 Ярослав Білінський, завідувач центральною бібліотечною системою міста Людмила Яремко, завідувач міським будинком культури Стефанія Костів.

Мені дуже прикро, що очолили цих молодиків люди, з якими ми були разом на Майдані: свободівці Володимир Лоїш, Мар’ян Берездецький та Андрій Чад, представник партії «Воля» Ігор Брик, Михайло Алєксєєв від «Правого сектору». Були й люди з символікою Національного корпусу «Азов».

Вимагали публічного звіту міського голови Романа Шрамов’ята і відставки заступника міського голови Романа Волинця. Дуже дивні вимоги, адже звіт голови був внесений першим пунктом до порядку денного сесії і оприлюднений у газеті, а питання відставки заступника міського голови було рекомендовано винести на сесію профільною депутатською комісією. Після того, як пропозиція про відставку Волинця не була підтримана більшістю депутатського корпусу, в хід пішли кулаки. В кабінеті директора МБК перевертали меблі, розбивали вазонки. І силою змусили Романа Волинця написати заяву про відставку. Причому, за свідченнями очевидців, багато молодиків-розбишак були не місцевими мешканцями.

Хочу висловити кілька своїх думок з приводу цих подій. Дуже шкода, що група людей з депутатськими мандатами намагається вирішувати якісь питання силою. Питання: а в якій системі координат живуть ці люди? Так, Януковича, який вів країну в прірву, ми вигнали силою протесту. Але не ми перші почали цю силу застосовувати! За нами була правда, а в нас за спиною – побиті «Беркутом» студенти. А що чи хто стоїть за сьогоднішніми подіями, поки не зрозуміло. Що ж такого страшного встиг зробити Роман Волинець, що його треба було бити? Причина нинішньої ганьби не у Волинці. Комусь дуже кортить розхитати ситуацію в місті.

Я висловлюю свою підтримку міському голові Роману Шрамов’яту, його заступнику Роману Волинцю і тим людям, які постраждали від агресивних молодиків. Дестабілізація грає виключно на користь окупантам!

Я переконаний, що будь які спірні питання треба вирішувати силою аргументів, а не кулаків. Хтось вирішив перетворити наш патріотичний Стрий з давніми демократичними самоврядними традиціями на дику Сицилію. Цікаво, хто ж профінансував приїзд до Стрия такої кількості молодиків, які поводили себе як типові «тітушки», зі Львова, Жидачева, Дрогобича і з якою метою? Думаю, що для правоохоронців буде справою честі розслідування цих ганебних подій і притягнення винних до відповідальності.

Найгірше те, що такі події не поодинокі в Україні. Починає працювати кремлівський план по дестабілізації ситуації у всіх сферах життя. Куратором цього проекту від Медведчука є дехто Пєтухов. Це непублічна, але відома у вузьких колах одіозна фігура. І буде дуже прикро, якщо молодих, гарячих, патріотично налаштованих хлопців такі пєтухови будуть використовувати у своїх брудних інтересах.

Я вірю, що стрийська громада відділить зерна правди від брехливої полови. Нас хочуть розсварити між собою і розділити!

Будьмо мудрими і розважливими! В єдності наша сила!

Олег Канівець, народний депутат України VII скликання

Джерело: stryi-rada.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

17.02.2017 17:41