У школах Львівщини хочуть провести антикорупційні уроки

У школах Львівщини хочуть провести антикорупційні уроки
З нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією, який відзначають 9 грудня, українські загальноосвітні школи матимуть змогу провести інтерактивний урок на тему антикорупції.

Відповідні інтерактивні матеріали підготували команда освітнього проекту EdEra та Програма розвитку ООН в Україні. Детальний опис уроку та необхідні матеріали доступні за посиланням: https://www.ed-era.com/anticorr.

Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОДА.

На сайті розміщено орієнтовний план-конспект "антикорупційного" уроку, супроводжуючу презентацію, відеоматеріали та електронний посібник для вчителя. Це, радше, методичний конструктор, з елементів якого кожен учитель може побудувати свій власний урок, орієнтуючись на власні можливості, особливості конкретного класу, рівень сформованості правових знань у дітей.

Серед матеріалів також надано робочий аркуш для учнів, який вони зможуть використовувати, щоб записати нову для себе інформацію.

У рамках уроку пропонується, що до учнів звернеться директор Програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра. Вони зможуть розглянути декілька інтерактивних прикладів, що краще пояснять дітям явище корупції, та переглянуть додаткові відеоматеріали, аби зрозуміти вплив корупції на добробут кожної людини та на країну в цілому.

Після уроку 9 грудня кожна школа зможе долучитися до конкурсу зі створення соціальної презентації про вплив корупції. Презентації оцінять журі, а результати конкурсу будуть оголошені до кінця січня 2017 року на ed-era.com.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

08.12.2016 17:50