Стрияни виявилися сильнішими за олександрійців

Стрияни виявилися сильнішими за олександрійців
11 жовтня у рамках 11-го туру першості країни серед юніорських команд клубів Прем’єр-ліги сезону 2015/2016 років, стрийська «Скала»приймала представника Кіровоградщини – ФК «Олександрія».

«Скала» (Стрий) U-19 – «Олександрія» (Олександрія) U-19 – 2:1 (2:0)

11 жовтня 2015 р. 15 год. м. Моршин. Стадіон «Медик». 3 градуси. 200 глядачів. Арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород). Асистенти арбітра – Тарас Семанюк (Івано-Франківськ) та Ігор Дебенко (Івано-Франківськ). 4-й арбітр – Юрій Грисьо (Львів). Спостерігач арбітражу: Ярослав Боднар (Тернопіль).

«Скала»: 1. Олег Білик, 27. Віталій Кузів, 4. Віталій Заторський-к., 2. Микита Демиденко, 13. Володимир Заїменко, 23. Дмитро Баранов, 10. Євген Заїченко (33. Роман Кузів, 85), 11. Павло Тищук (88. Валерій Сад, 83), 9. Микита Корчемкін (14. Святослав Мельник, 70), 77. Владислав Левчик (99. Владислав Неберикут, 61), 7. Дмитро Заїкин (17. Валентин Марічев, 79).

Резервні гравці: 55. Ігор Фіяло.

Старший тренер – Павло Кікоть.

«Олександрія»: 12. Юрій Гаврусевич, 14. Данило Ткач (11. Михайло Зайчук, 74), 17. Валерій Степаненко, 5. Кирило Прокопчук-к., 4. Владислав Шкіндер, 10. Олег Єременко (16. Олександр Савошко, 63), 9. Іван Гура (18. Данило Смиченко, 88), 13. Микита Сентябов, 6. Богдан Литвяк (8. Сергій Максимець, 46), 2. Руслан Бариляк, 3. Вадим Лобода (15. Максим Зінатуллін, 71).

Старший тренер – Сергій Лактіонов.

Резервні гравці: 1. Андрій Бубенцов, 20. Євген Векляк.

Голи: Павло Тищук (15), Владислав Левчик (37) – Кирило Прокопчук (89).

Попередження: Павло Тищук (62), Віталій Кузів (85), Микита Демиденко (90+3) – Владислав Шкіндер (47), Кирило Прокопчук (57).

В своєму останньому поєдинку чемпіонату юніори «Олександрії» вдома завдали поразки недавньому лідерові перегонів – дніпродзержинській «Сталі» - 2:1, тому мали бажання збільшити очковий доробок і в наступній грі. Однак і «Скала» після перемоги в Маріуполі не мала бажання втрачати очки у матчі з командою, що посідала одинадцятий рядок у турнірній таблиці. Однак вже перші хвилини зустрічі, яка розпочалася під акомпонемент дощу, який згодом перетворився на мокрий сніг, показали, що вихованці Павла Кікотя значно переважають свого суперника практично за всіма показниками. І не випадково вже у першому таймі «Скала» вела у рахунку – 2:0, хоча могло бути значно більше. Надто легко «малиново-зеленим» вдавалося перегравати гостей і створювати гольові моменти. Перший м`яч був проведений на 15-й хвилині, хоча перед цим стрияни влаштували справжню «пожежу» біля воріт Юрія Гаврусевича. Почалося все на 11-й хвилині після перехоплення у центральній зоні Микитою Корчемкіним, який одразу зробив чудову розрізну передачу на Владислава Левчика. Якби наш форвард трохи мякше приборкав слизький м`яч, то вийшов би на побачення з голкіпером, однак круглий знову потрапив до Корчемкіна і той пробив, влучивши у захисника, від якого м`яч вилетів на кутовий. Після подачі з кута поля міг відзначитися Володимир Заїменко, але наш захисник з вигідної позиції пробив поруч із лівою стійкою. Однак вже через хвилину господарі таки дотиснули суперника. Євген Заїченко на лівому фланзі перехопив смугастого і прострілив вздовж воріт. Першим на цей простріл відгукнувся Павло Тищук, який, випередивши оборонця «Олександрії», у падінні головою відкрив рахунок.

Черговий супершанс подвоїти рахунок на 23-й хвилині не використав Левчик. Як і на 11-й хвилині (про цей епізод ми писали вище) після розрізної передачі з центральної зони, нападник «Скали», випередивши капітана ФК «Олександрія» Кирила Прокопчука вийшов на ударну позицію, але знову відпустив мяча і момент було втрачено.

Виправився Левчик на 35-й хвилині, коли забив ефектний і ефективний гол, закинувши смугастого за комірець голкіперу метрів з 22-24-х ближче до лівого флангу. Глядачі довго аплодували форварду за цей маленький шедевр!

Після перерви, гості, яким втрачати було нічого, заграли активніше. Однак створити якісь загрозливі ситуації їм вдалося лише на останніх хвилинах зустрічі. Незнаю як пояснити, однак це вже не перша зустріч, коли після чудово проведеного першого тайму, у таймі другому юніори «Скали» грають за рахунком, що у підсумку ледь не зводить нанівець все здобуте у першому таймі. Мабуть, вплинули на якість гри і проведені заміни, яких знову можна проводитими аж п`ять. Думаю, Павло Кікоть зі своїми помічниками вкажуть гравцям, що гра триває до фінального свистка і розслаблятися не можна. А так маємо – 2:1. Чергова перемога стриян залишила їх на четвертій сходинці турнірної таблиці, однак відрив від лідера – дніпропетровського «Дніпра» - скоротився до двох пунктів, адже дніпряни вдома несподівано не зуміли переграти маріупольський «Іллічівець» (2:2). Ах, як тут не згадати несподівану поразку стриян у Запоріжжі…

Наступний матч юніори «Скали» проведуть 18 жовтня . Це буде виїзний поєдинок проти аутсайдера – ужгородської «Говерли».

Джерело: fcskala.com/

Категорії: Новости Ужгорода Новини Стрия

12.10.2015 09:37