На Донеччині до довічного ув’язнення засуджено чоловіка за жорстоке вбивство пенсіонерки

На Донеччині до довічного ув’язнення засуджено чоловіка за жорстоке вбивство пенсіонерки

Апеляційним судом Донецької області за принципової позиції прокуратури області залишено в силі вирок суду першої інстанції стосовно чоловіка, який жорстоко вбив пенсіонерку.

Вбивство сталося у вересні 2012 року в с. Урзуф Першотравневого району Донецької області.

З метою заволодіння чужим майном злочинець, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, разом із спільниками, проник до будинку місцевої мешканки похилого віку. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та застосовуючи фізичну силу він заволодів грошовими коштами та майном пенсіонерки на суму 17 тис грн.

Аби приховати злочин, чоловік разом із спільниками заштовхнув потерпілу до підвального приміщення де жінці нанесли чисельні поранення несумісні із життям.

Вироком Приморського районного суду Маріуполя чоловіка було визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч.3 ст. 187 (Розбій), ч.1 ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність), ч.2 ст.115 (Умисне вбивство), ч.1 ст.70 (Призначення покарання за сукупністю злочинів) КК України та засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Не погоджуючись із таким рішенням суду, стороною захисту було подано апеляцію. Проте, під час апеляційного слухання прокуратура Донецької області зайняла принципову позицію та повністю довела провину обвинуваченого, оскаржуваний вирок суд залишив без змін.

Прес-служба прокуратури Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Урзуфа

15.07.2015 11:51