До Стрия завітав священик зі Франції (ФОТО)

3 грудня 2014 року, в актовому залі Вищого Професійного Училища №34 м. Стрия відбулася зустріч священиків, катехитів та всіх зацікавлених осіб Стрийської єпархії, з о. Даніелем Анжем, французьким католицьким священиком і письменником, засновником школи молитви і євангелізації Jeunesse Lumiere (Молодь Світло), автором багатьох духовних книг, особливо на теми стосунків, сім'ї та гендерних питань.

Темою зустрічі була «Віра під час війни». Насамперед, о. Данієль закликав присутніх просити в Господа дару Святого Духа – Утішителя, щоб могти втішати інших так, як і Він, а також, за закликом св. папи Івана Павла ІІ – і «дару сліз», щоб могти з іншими співпереживати випробування їхнього життя.Проповідник звернув увагу на те, що про втрату близької людини потрібно говорити у світлі воскресіння: той, хто помер на фронті, є у Славі Божій, або ж в чистилищі, єдиний вихід з якого теж – небо. Таким чином, частинка серця рідних, які втратили дорогу людину – є в небі. І цей глибокий інтимний зв’язок, за словами о. Данієля, потрібно допомогти людям віднайти.

Священик звернув увагу і на «героїчні дії любові», що перевищують зло, які відбуваються під час війни, коли послаблюються різниці релігій, національностей, поглядів у солідарності в добрі. Тут о. Данієль навів багато прикладів, яких сам був свідком: чи у дитинстві під час ІІ Світової війни на своїй Батьківщині, чи під час багатьох інших воєн в різних країнах.

Наприкінці зустрічі проповідник відповів на запитання присутніх. У зустрічі взяв участь і Преосвященний Владика Тарас Сеньків, єпархіальний єпископ Стрийської єпархії УГКЦ.

Цього ж дня, в післяобідній час, о. Данієль зустрівся з єпархіальною молоддю, роздумуючи над темою «Покликані до любові».






Джерело: stryi.ugcc.org.ua

Категорії: Новини Стрия

03.12.2014 20:39