«Вікіекспедиція» відвідала 27 населених пунктів Житомирської області

26-27 листопада відбулася Друга українська Вікіекспедиція. Цього разу ГО «Вікімедіа Україна» спільно з МГО «Земляцтво житомирян» об'їхала з експедицією місто Коростень та села і селища Коростенського району Житомирської області, - повідомили Житомир.info «Земляцтво житомирян».

У супроводі керуючого справами Коростенської РДА Сергія Макарчука та місцевого краєзнавця Володимира Лукашенка під час Вікіекспедиції, окрім Коростеня, активісти відвідали 27 сіл та селищ Коростенського району та близько двадцяти пам'ятних місць. Маршрут учасників Вікіекспедиції пролягав через Грозино, Сингаї, Ходаки, Межирічку, Бехи, Васьковичі, Ушомир, Поліське, Вигів, Давидки, Щорсівку, Пугачівку, Ришавку, Новину, Сушки, Кам'яну Гору та Білку.

Серед пам'ятних місць, які відвідали та зафіксували активісти є Могила Князя Ігоря, Краєзнавчий об'єкт "Скеля", пам'ятник древлянському Князю Малу, старовинний костьол у Пугачівці, хата-музей видатного українського поета Василя Юхимовича, Ходаківський Дендропарк, старовинна церква у Межирічці, остання на Житомирщині боївка ОУН-УПА, гранітний кар'єр і капличка у Кам'яній горі, парк та зоопарк в Ушомирі, старовинна церква та пам'ятний знак на місці загибелі Щорса у Щорсівці, хата під соломою у Давидках, пам'ятник гетьману України Іванові Виговському у Вигові та доти часів Другої Світової війни у Ришавці.

У дерев’яній церкві 1772 року побудови в селі Межирічка учасники вікіекспедиції приєдналися до Всеукраїнської акції «Запали свічку», вшановуючи пам’ять невинно убієнних жертв Голодоморів в Україні.

Під час Вікіекспедиції до Коростенського району Житомирської області було зроблено понад 1000 фотографій, найкращі з яких буде незабаром розміщено на Вікісховищі. Цими світлинами буде проілюстровано статті про населені пункти Коростенського району, які також будуть доповнені отриманими під час експедиції краєзнавчими матеріалами.

«Експедиція на Житомирщину стала другою, після проведеної наприкінці серпня 2011 року Вікіекспедиції в Макарівський район Київської області. ГО «Вікімедіа Україна» планує об'їхати з вікіекспедиціями всю Україну і завантажити до Вікіпедії кількасот тисяч світлин, які ілюструватимуть українські міста і села. Наступна Вікіекспедиція – до міста Василькова, що на Київщині, запланована вже на 10 грудня цього року», - повідомив керівник проекту «Вікіекспедиції» ГО «Вікімедіа Україна» Євген Букет.

Житомир.info


Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира

30.11.2011 12:22