Львів під ударом: «Кинджали» і «Шахеди» призвели до загибелі людей, серед постраждалих є діти

Вранці 4 вересня російські війська завдали масованого удару по Львову, застосувавши ударні дрони Shahed та балістичні ракети «Кинджал». Внаслідок атаки спалахнули житлові будинки, що призвело до численних постраждалих. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Фото опубліковані в Telegram-калані Володимира Зеренського

Станом на 13:00 у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи після ранкового російського обстрілу. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Внаслідок атаки постраждали 53 людини, серед них 7 загиблих, включаючи двох дітей віком 7 та 14 років.

Як повідомив міський голова Андрій Садовий, у результаті трагедії одна родина втратила майже всіх своїх членів: російська атака забрала життя дружини Євгенії та трьох доньок — Ярини, Дарини і Емілії. Уцілів лише батько.

У районі головного вокзалу Львова сталося загоряння житлових будинків, вибиті вікна на кількох вулицях. Перед тим Садовий інформував про роботу протиповітряної оборони, яка намагалася зупинити дрони Shahed і ракети «Кинджал».

Через обстріли у Львові скасували навчання в двох школах — «Арніка» та ліцей №17. Станом на 6:45 ранку у місті вже було 6 постраждалих, серед яких 10-річний хлопчик.

«Укрзалізниця» повідомила про тимчасові перебої з електропостачанням в області. Для забезпечення руху було задіяно резервні тепловози, і хоча деякі потяги можуть вирушити із невеликими затримками, ситуацію тримають під контролем.

У самому місті тимчасово перекриють кілька вулиць, включно зі Скнилівським мостом та вулицею Коновальця. Це призведе до зміни маршрутів місцевого транспорту.

Джерело: https://hromadske.ua/viyna/230654-lviv-atakuvaly-kyndzalamy-ta-shakhedamy-sered-postrazdalykh-10-richna-dytyna

Категорії: Новини Львова

04.09.2024 13:35