Захисниця Маріуполя Валерія «Нава» Суботіна видала автобіографічну книгу «Полон»

86 днів українські захисники мужньо обороняли Маріуполь, оточений ворожими військами, та трималися на території заводу «Азовсталь». З метою збереження життів бійців та надання допомоги пораненим, за наказом вищого військового командування, оборона була припинена. Захисники Маріуполя, згідно з умовами, мали здатися в полон, який офіційно називався «почесним», у присутності представників міжнародних організацій та спостерігачів. Згодом, через 3-4 місяці, планувався їх обмін.


Валерія «Нава» Суботіна, яка на той час служила в пресслужбі полку «Азов», опинилася в полоні. Їй випало пройти через пекло російських катівень: спочатку в Оленівці, а потім в Таганрозькій тюрмі. Загалом, її полон тривав понад 11 місяців.

У цій книзі Валерія описує всі жахливі випробування, які їй довелося пережити за цей час. Постійний контроль, приниження, нелюдські умови утримання, жахливий дефіцит їжі та води – все це було спрямовано на те, щоб зламати її фізично і морально, підкорити, залякати, змусити зрадити. Допити та катування виснажували. Неможливість зв’язатися з друзями та рідними, дезінформація та ворожа пропаганда руйнували останню надію на обмін та свободу.

Незважаючи на всі жорстокі випробування, неволя не змогла зламати цю сміливу жінку. Сьогодні вона – живий свідок злодіянь, скоєних російською федерацією.

Видавництво «Фоліо» оголосило про передпродаж автобіографічної оповіді Валерії Суботіної «Полон». оформити замовлення можна за посиланням: folio.com.ua
12.03.2024 19:24