У Києві відбувся мітинг на підтримку полонених захисників Маріуполя



У Києві відбувся мітинг на підтримку полонених захисників Маріуполя. Матері, дружини та діти зібрались, аби нагадати про своїх рідних – оборонців міста, які вже понад півтора року перебувають у російському полоні. Про це пише Укрінформ.

На мітинг зібрались більш як пів сотні людей. «Те, що зробив маріупольський гарнізон для нашої країни на початку війни, – це був перший переломний момент. Вони вистояли ціною власного життя. І надали час всій країні, щоб зібратися, згуртуватися і щось робити далі. Це було дуже важливо. Цей героїзм уже увійшов в історію», – зазначила голова громадської організації «Волю захисникам Маріуполя» Лариса Салаєва.



Мати двох полонених військовослужбовців наголосила на необхідності залучення міжнародних організацій до повернення захисників додому. «Ми хочемо повернути наших рідних додому. Це все, що нас зараз цікавить. 19 місяців колонії – деякі більше, деякі менше — це дуже-дуже важко», — підкреслила вона.

Учасники мітингу тримали в руках плакати із закликами повернути захисників Маріуполя з полону. Серед написів, зазначених на плакатах, – «Зараз усі у полоні свят, а хтось у полоні на свята», «Поверніть сина додому», «Говоріть про маріупольський гарнізон», «Полон вбиває».

Мітинг організований громадською організацією «Волю захисникам Маріуполя».

Як повідомляв Укрінформ, понад 80 днів українські військовослужбовці тримали оборону Маріуполя. 16 травня 2022 року розпочалась евакуація захисників міста із заблокованого російськими загарбниками металургійного комбінату «Азовсталь».

Після виведення українських військових із меткомбінату, згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

Фото: Артем Москаленко, Укрінформ.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3794489-u-kievi-vidbuvsa-miting-na-pidtrimku-polonenih-zahisnikiv-mariupola.html

02.12.2023 10:14