Війна може тривати ще довго, рф не буде підписувати жодних договорів — Буданов

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов допускає, що російсько-українська війна може тривати ще довго — росіяни просто не будуть підписувати жодного договору з Києвом та коаліцією союзників.
Про це він заявив у коментарі NV, пише hromadske.ua.

У разі затяжної війни, як уточнив очільник ГУР, росія й надалі буде хаотично обстрілювати територію України, але не вестиме потужних бойових дій.

Буданов звернув увагу, що в історії є випадки, коли давні війни між державами юридично так і не були завершені. Як приклад — рф і Японія, які після 1945 року так і не підписали мирний договір через Північні острови (які росія називає Курильськими).

«Цій територіальній проблемі вже понад 70 років. Тому цей сценарій дуже вірогідний і тут, бо в рф є значні територіальні апетити щодо України, які стосуються не лише Криму. Звісно ж, ці апетити ніхто не збирається задовольняти», — заявив очільник ГУР.

У вересні цього року Кирило Буданов допускав, що російська федерація захоче реваншу після поразки Україні на полі бою. Повторний напад може статися щонайменше через 10 років, адже росії потрібно буде відновити сили.

Найімовірніше, казав очільник розвідки, через певний час на території рф зʼявляться реваншистські настрої. Це нормальний колообіг в історії, зауважив він. Тому, мовляв, із росією ще буде повʼязано багато роботи.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/vijna-mozhe-trivati-she-dovgo-rf-ne-bude-pidpisuvati-zhodnih-dogovoriv-budanov

14.11.2023 16:55