Правоохоронцю з Маріуполя оголошено підозру в колабораційній діяльності - ДБР

Правоохоронцю з Маріуполя оголошено підозру в колабораційній діяльності - ДБР
ДБР підозрює у колабораціонізмі правоохоронця з Маріуполя та інспекторку виправної колонії з Херсона, які перейшли на бік ворога

На початку повномасштабного вторгнення росії, експравоохоронець дочекався представників держави-агресора та пішов до них працевлаштовуватися.

Після отримання посади у «маріупольському управлінні мвс рф», зрадник активно брав участь у підготовці пропагандистських сюжетів для місцевого телебачення.

Зокрема, він стверджував, що у травні 2014 року керівництво його підрозділу отримало «злочинний наказ зі столиці про розстріл мирних протестувальників» проти української влади. Ті, хто відмовився, начебто були обстріляні прямо на робочих місцях.

Крім того, ДБР викрило на держзраді молодшу інспекторку відділу охорони Північної виправної колонії № 90, яка добровільно пішла на службу до окупантів й досі їм прислуговує. Вона обійняла подібну посаду в незаконно створеному правоохоронному органі.

Після звільнення Херсону інспекторка втекла разом з окупантами та зараз переховується на лівому березі області.

Державне бюро розслідувань

Джерело: https://dbr.gov.ua/news/dbr-povidomilo-pro-pidozru-u-kolaboracionizmi-pravoohoroncyu-z-mariupolya-ta-inspektorci-vipravnoi-kolonii-z-hersona-yaki-perejshli-na-bik-voroga

Категорії: Новости

08.06.2023 09:22