США вірять в успіх контрнаступу України – радник Байдена

США вірять в успіх контрнаступу України – радник Байдена
У США вважають, що довгоочікуваний український контрнаступ буде успішним і призведе до повернення стратегічно важливої території.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю телеканалу CNN заявив радник Президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван.

«Скільки саме і в яких місцях - це буде залежати від розвитку подій на місці, коли українці почнуть цей контрнаступ. Але ми віримо, що в цьому контрнаступі українці досягнуть успіху», - сказав він.

Він додав, що США вважають, що довгоочікуваний український контрнаступ призведе до повернення «стратегічно важливої території».

За його словами, розвиток подій на полі бою матиме «великий вплив» на будь-які майбутні переговори.

«Але я скажу ось що: Президент Зеленський сам сказав, що ця війна врешті-решт завершиться дипломатичним шляхом», — сказав Салліван.

Раніше ексдиректор ЦРУ генерал Девід Петреус заявив, що контрнаступ українського війська буде вражаючим і досягне кульмінації уже в перші три-чотири доби.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність розпочати контрнаступ, наголосивши водночас, що цей процес потребуватиме певного часу та матиме високу ціну.


Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3718231-ssa-virat-v-uspih-kontrnastupu-ukraini-radnik-bajdena.html

05.06.2023 13:04