Петиція про окремі вагони для жінок у поїздах Укрзалізниці набрала необхідні 25 тисяч голосів

Петиція про окремі вагони для жінок у поїздах Укрзалізниці набрала необхідні 25 тисяч голосів
Станом на суботу, 3 червня, петиція із закликом зробити в поїздах Укрзалізниці окремі вагони для жінок набрала 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду.

Відповідна ініціатива була зареєстрована на сайті Кабінету міністрів 15 травня, після дискусії, що розгорілася у суспільстві з приводу доцільності такого кроку.

Йдеться, зокрема, про поїзди, поїздка в яких триває понад шість годин.

Свою пропозицію автори петиції пояснюють необхідністю створення «безпечних і психологічно комфортних умов для перевезень».

«На довгих маршрутах, коли є необхідність сну в купейних або плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокими є випадки неприйнятної поведінки, як-от нав’язлива поведінка, навмисні дотики до інших пасажирів тощо. Крім того, як жінки, так і чоловіки можуть відчувати необхідність змінити одяг, що зробити в присутності представника іншої статі неможливо», — йдеться в обґрунтуванні.

Тепер на дану петицію має відреагувати Кабмін, який і ухвалюватиме рішення щодо запропонованих змін.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/peticiya-pro-okremi-vagoni-dlya-zhinok-nabrala-25-tisyach-golosiv-novini-ukrajini-50329268.html

03.06.2023 18:54