Глава ГУР Буданов анонсував відповідь на російські атаки: «Чекайте, скоро всі все побачать»

Глава ГУР Буданов анонсував відповідь на російські атаки: «Чекайте, скоро всі все побачать»
Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов анонсував відповідь за масовані обстріли російських військ по Україні.

Про це йдеться у зверненні Буданова, пише hromadske.ua.

«Усі ті, хто в рф досі вірили, вірять чи, може, мріють про те, що зможуть залякати Україну — я хочу вас трохи засмутити: це не так. Усі як перебували, так і перебувають на своїх робочих місцях і продовжують виконувати свою роботу», ― заявив керівник української воєнної розвідки.

Він зазначив, що чергова спроба терористичних дій росії зазнала поразки.

«Усі ті, хто намагався нас залякати, мріючи, що це принесе якийсь ефект ― ви дуже скоро про це пошкодуєте. Наша відповідь не забариться. Скоро всі все побачать», ― додав Буданов.



Про російські атаки

Зранку 29 травня пролунали вибухи у Києві, Київській, Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій областях тощо.

У столиці, за попередніми даними, усі повітряні цілі були успішно збиті силами ППО, минулося без критичних руйнувань. Це була вже 16-та атака на Київ від початку місяця. За 6 годин до денної атаки по Києву росіяни також масовано атакували місто вночі. У КМВА зранку повідомляли, що атака на столицю була комбінованою та з різних напрямків.

У Харківській області окупанти вдарили по селищу Ківшарівка Куп'янського району. За попередньою інформацією, ракетою «Іскандер». Поранень зазнали три літні жінки 73, 85 та 90 років. Крім того, постраждали вагітна жінка, підліток 14 років та 10-річна дитина. Також обстріляне село Глушківка Куп'янського району — там осколкові поранення отримала 60-річна жінка.

У Дніпропетровській області російські військові вдарили по Покровській громаді Синельниківського району. За попередніми даними, одна жінка загинула, ще 10 цивільних дістали поранення, серед них 11-річна дитина.

У Донецькій області російські війська скинули авіабомби на місто Торецьк. Через влучання по місцевій заправці загинув її працівник, ще 8 цивільних отримали поранення. Друга бомба впала на адміністративну будівлю. Від вибуху постраждав місцевий мешканець. Також пошкоджено приміщення банку, навчального закладу та автомобільний транспорт.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що під час двох останніх атак окупанти випустили 11 ракет типу «Іскандер-М» та «Іскандер-К» з північного напрямку. Усі цілі було знищено.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/glava-gur-budanov-anonsuvav-vidpovid-na-rosijski-ataki-chekajte-skoro-vsi-vse-pobachat

29.05.2023 16:31